Söndag 27 november

I morse låg ett lite snötäcke på gräsmattan det var någon grad kallt. Vi vaknade strax för nio. Efter frukost städade vi vidare. Efter lunch skulle vi åka på julmarknad på Steninge slott. Precis när vi skulle åka ringde Mamma, som skulle ta bussen till Pappa, och sa att det inte kom någon buss. Vi lovade att vi skulle komma och skjutsa henne dit i stället. Vi lämnade av henne utanför Löwet och åkte till Steninge. Där sammanstrålade vi med familjerna Åström jr och sr. Mathilda kommer som vanligt springande och säger Mooormooor, Mooorfaaar! Det känns så härligt att bli mött på det sättet. Skruttan. Vi gick runt lite på julmarknaden, men det var så mycket folk så det kändes mest jobbigt. Jag köpte i alla fall en tjooock ängel i lera och en "sil" att lägga i botten på salladsskålar mm.
Ängel
Min tjocka goa ängel

Sedan köpte vi god alkoholfri glögg. Hjortron och en som hette Gyllen. Vi smakade på hjortronglöggen. Den var jättegod. Vi tog också en liten tur genom butiken, men det var så trångt så jag gick ut ganska snabbt. Vid halv tre åkte vi vidare. Vi skulle hämta Mamma på stationen kl. tre. Vi hann med att åka till Statoil och åka genom biltvätten innan vi hämtade upp Mamma. Vi frågade hur det varit med Pappa. Det var dystert, han var dålig! Mamma hade nästan fått för sig att han var död när hon kom in på salen. Han låg så blek och svarade inte när hon pratade med honom. Hon gick och fick tag på en sköterska som berättade att han varit så yr att dom inte vågat ta upp honom. Han hade ätit lite frukost men ingen lunch. Dessutom hade han haft problem med astman natten till lördag. Han hade också fått urinvägsinfektion. Älskade lilla, lilla Pappa. Sköterskan sa att dom inte visste vad det var för fel på honom, men det finns ingen läkare på avdelningen på helger! Vad händer om han blir riktigt dålig en helg? Hur lång tid tar det innan en jourhavande läkare kan komma? Han vaknade i alla fall till lite medan Mamma var där och hon fick honom att dricka lite. Efter någon timme sov han igen och hon åkte hem. Personalen lovade att ringa om det blev någon försämring. Usch vad jobbigt det känns och inget kan vi göra för att hjälpa honom.
Vi åkte vidare till Mathilda som hade Adventsvernisage! Lilla Skruttungen. Hon har ritat en massa teckningar som hon nu ställde ut. Vad får hon allt ifrån den lilla tokan. När vi kom dit visade hon hos sina teckningar som satt uppsatta runt om i huset. Sedan blev det fika med lussebullar, pepparkakor och glögg. Jättetrevligt trots den dämpade stämningen inombords pga Pappa. Efter ett par timmar skjutsade vi hem Mamma och åkte hem och åt middag.
Efter middagen ringde Mamma och meddelade att hon talat med Löwet. Pappa mådde mycket bättre. Enligt sköterskan var han som en omvänd hand. Han hade varit uppe och ätit middag och satt nu framför TV:n. Gud så härligt att höra. Vilken lättnad. Jag var så rädd att det bara skulle gå utför med honom nu och att han hade givit upp. Men så var det inte.
Efter middagen bakade jag ett jättegott och jättenyttigt matbröd. Det var så himla enkelt att baka och blev så jättegott. det är ett bröd från Anna Skipper (hon som är kostrådgivare i TV3:s Du är vad du äter). Receptet finns på
www.annaskipper.se  
Resten av kvällen blev det bokföring.
Mathildas konst
Två av Mathildas konstverk som hon ställde ut idag.
Ovanför syns förlagorna.
Vi köpte en varsin teckning för 5 kr styck. Vad månde bliva av den lilla fröken. Haha

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback