Söndag 13 november 2005

Fin morgon med klar himmel och drygt 8 grader varmt. Vi vaknade av att dom stökade med frukost på övervåningen. Jag hade faktiskt sovit riktigt bra. Jag måste ha somnat ganska snabbt. Jag var väl så himla trött efter natten till igår. Vi gick upp och duschade och gjorde oss iordning. Efter frukost packade vi ihop våra prylar tackade för oss och påbörjade färden hemåt. Skönt att komma iväg innan helgtrafiken blir för tät av alla hemvändare. Vi kom iväg vid 11-tiden. Det var ganska lugnt på vägarna. Vi stannade i Sillekrog och tog en hamburgare och kaffe. Vid 15-tiden var vi hemma igen. Hem ljuva hem! Det är alltid skönt att komma hem igen. Även om man haft det bra borta.
På vägen hem ringde jag till Mamma och frågade hur det gick med Pappas utflykt. Det gick bra, men han var trött efter den långa resan ut till Saltis. Som tur var hade dom fått en ganska stor rullstol med sig så att han kunde fälla ryggstödet och sova lite i den. Dom hade ätit fisksoppa och ostmacka. Sedan hade han fått lite Whisky, men det tog han bara lite, lite grann av sedan ställde han ifrån sig glaset och ville inte ha mer. Sedan fick han sin favoritmarängtårta. Mamma tyckte att det var svårt att bedömma om han uppskattade permissionen, han var så vansinnigt trött. Men det gick bra i alla fall. Det var ju skönt. Men nästa gång är det nog bättre om han kan komma hem till Mamma. Dom får beställa en trappklättrare och vi får vara där och hjälpa Mamma så ska det nog gå bra. Vi kom överens om att Mamma skulle ringa när dom kom tillbaka till Löwet så skulle vi hämta henne där.
Vid fem var det dags att bege sig till Löwet. När vi kom dit satt Pappa i sina egna kläder i rullstolen och åt middag. Det var nästan som att se min "gamla" Pappa. Han åt med sked och hade en kant runt tallriken så att maten inte åkte av. Men han åt med god aptit. Han var trött men verkade glad över att se oss. Vi kramades som vanligt. Efter maten var han så trött, så trött så personalen fick komma och hjälpa honom i säng. När han satt på sängkanten kramades vi adjö och vi tog med oss Mamma och åkte hem. Hon var också trött efter en dag med mycket nervspänning.
När vi lämnat av Mamma hemma hos henne åkte vi hem och åt middag. Kvällen gick sedan åt att ta hand om allt som inte hunnits med tidigare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback