Fredag 18 november 2005

KALLT! 10 grader kallt när jag gick upp 05,30. Enligt alla trafikrapporter skulle det vara halt också. Det märkte inte jag. Men i andra delar av länet har det visst kommit lite snö. Var på jobbet tidigt idag eftersom jag ska sticka iväg hem till Mamma då Pappa kommer hem för första gången sedan han blev sjuk. Vi ska se hur det går för honom att klara sig i hemmet. Vi hoppas att vi kommer att få lite tips på hur vi kan hjälpa Pappa att ta sig i och ur sängen samt i och ur fotöljen. Det kommer två stycken arbetsterapeuter med honom. Eva kommer också att vara med. Kl. 13,00 ska jag och J träffa en representant från revisionsbyrån som ska ta över bokföringen. Gud vad skönt det ska bli.
Jag hade tänkt att jag skulle jobba till 10,00 och sedan åka hem till Mamma. När klockan var kvart i kommer AN upp och vill ha hjälp med en offert. Jag frågade om jag kunde göra den på måndag, men nej den skulle vara inne senast idag! Snacka om planering. Han kom med en massa nerklottrade uppgifter som han inte hade riktig koll på själv. Hur som helst lyckades vi få till det så att vi var klara 10,15. Då sa jag att jag var tvungen att sticka och att han fick slutföra det själv.
När jag kom till Mamma var Eva redan där. Jag hade inte behövt jäkta för vi fick vänta nästan en timma innan färdtjänsten kom. Det var tre personer som kom med Pappa. Dom hade med sig en massa hjälpmedel. Ett stå-stöd, ett bälte, en toaställning och upphöjningsklotsar till sängbenen. Pappa såg glad ut när han kom. Han rullade runt lite och tittade sig omkring. Efter en stund Provade dom hur det gick att få Pappa ner i sängen. Det gick bra. Han såg så nöjd ut när han låg där. Eva kröp upp och lade sig med huvudet på hans arm. Sedan var det dags att komma upp igen. Det gick också bra. Sedan fick vi hjälpa Pappa ner i hans favoritfotölj. Det funkade jättebra. Vi fikade med personalen och Pappa. Tyvärr tog Pappa ett kex till kaffet. Det gick inte så bra. Han fick problem med att det fastnar i tänderna. Han satt hela tiden och stoppade fingrarna i halsen och räckte ut sin missfärgade tunga. Det såg ut som om han hade någon typ av beläggning på den. Personalen misstänkte att han fått svamp igen. Det är så himla svårt att förstå vad han har för problem. Hade något fastnat i halsen eller vad menade han.  Efter någon timme kom färdtjänstbilen tillbaka och hämtade Pappa. Det verkade ju funka bra. Det ska väl inte bli några större problem i morgon när han kommer hem själv. När dom åkt slängde vi i oss en varsin macka innan jag måste hasta vidare till J och bokföringsbyrån.
Kom dit exakt kl. 13,00. Vi satt och pratade med en gruppchef på Visma i 30 min. Det verkar bra och dom kan ta över när som helst. Vi kom överens om att jag kör året ut, sedan tar dom över. Vilken lättnad!
Åkte hem och vilade en liten stund innan Sandra och barnen kom på besök. Oj vad vi har träffats lite den senaste tiden. Vårt fredagsfika har vi inte kunnat genomföra sedan Pappa blev sjuk. Jag vill ju besöka honom då. Men jag saknar våra fredagar. Jag vill träffa barnen oftare. Hoppas att det lugnar ner sig snart så att vi kan återuppta fredagsfikat.
Strax efter tre kom Sandra och Skruttungarna. En liten stund senare kom även Stefan. Vi fikade och lekte en stund innan det var dags för lilla familjen att åka hem till Micke. Stefan och jag lagade mat. Kalvkotletter med sallad och tzatsiki och rött vin. Jättegott! Till fikat tog vi glass med hallon. Sedan blev det TV resten av kvällen. Vi var båda ganska trötta så det blev tidig sänggång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback