Torsdag 1 december 2005

Första dagen i julmånaden. 7 grader kallt och vackert väder. Det var oerhört vackert på himlen när jag åkte till jobbet. Jag önskar att jag hade kunnat fotografer den. Rosa i massor av nyanser där solen lyste på molnen.
I dag ska Iffes by-pass operation ske. Vi håller alla tummar och tår för att allt går bra. Han är ju inte helt ung han heller. Lika gammal som Pappa. Han är ju lite som Stefans Pappa och barnens Farfar eftersom vi stått dem närmare än "Riktiga" Farmor & Farfar. Kerstin lovade att ringa när operationen är över.
Det höll på att hända något katastrofalt på lunchen. Jag skulle åka till Mamma och Pappa och kommer till en korsning där jag ska svänga vänster. Drygt 50 m från korsningen börjar jag bromsa. Inget händer. Först blir jag inte rädd för jag tror att bilen kommer att stanna framme vid korsningen. Jag hade ingen hög hastighet och jag bromsade i god tid. Men bilen bara glider vidare i korsningen kommer en långtradare från höger och en större lastbil från vänster. Min bil bara glider vidare ut i korsningen. Nu är jag riktigt, riktigt rädd. Jag vrider ratten kraftigt åt höger i motsatt riktning mot den jag egentligen ska åka. Bilen slänger till lite i bakänden men glider sedan in vid kanten där jag kan räta upp den och stanna. Mitt blodtryck är nog uppe  i 300 eller nåt. Och jag tror jag ska få en hjärtinfarkt. Då tutar lastbilen på mig, förmodligen för att göra mig uppmärksam på att jag gjort fel! Vad skulle jag ha gjort? Jag vet inte. Hela jag skakade och tårarna var nära. Trodde först att jag inte skulle kunna åka vidare ner till Mamma och Pappa så jag tänkte att jag skulle åka tillbaka till jobbet. Men så bestämde jag mig för att åka vidare i alla fall. Lunchen blev inte speciellt lyckad. Jag hade svårt att äta och var väl inte så talför. Jag som sett fram emot att träffa Pappa. Men hade det gått riktigt illa så hade jag nog aldrig mer fått träffa honom. Kanske har jag en skyddsängel eller så var min tid inte slut ännu. Det var i alkla fall det absolut otäckaste jag varit med om i hela mitt liv. Det var så nära, så nära. Tack (vem jag nu ska tacka) för att jag lever.
När jag kom till jobbet gick jag runt och berättade vad jag varit med om för att få det ur mig. Ringde även Stefan och båda barnen och berättade vad jag varit med om. Stefan föreslog att jag ska sätta på dubbdäck i stället för friktionsdäck. Och det ska jag nog. Jag ringer sonen på en gång. Skönt att få prata om det.
Efter jobbet åkte jag över och lämnade bilen hos Nicklas. Stefan, Sandra och barnen mötte upp. Vi åkte vidare mot Stockholm och Pauluns Näringscenter. När vi passerade korsningen där jag kanat i väg tidigare blev jag lätt hysterisk när jag tyckte att Sandra inte bromsade tillräckligt tidigt. Hon har ju dubbdäck så det var inte lika illa som när jag åkte där. Vi kom in till stan där Micke mötte oss. Han hade tänkt följa med in på Pauluns för att göra en fettmätning. Dom hade specialpris på det. 100 kr i stället för 300 kr. Men det var så himla mycket folk där så Micke tog barnen med sig och åkte hem istället. Stefan, Sandra och jag gick runt i butiken och tittade. Sedan fick vi blodtrycket taget. Mitt var skyhögt 190/85. Om det stämmer var det nog en effekt av dagens händelse. Vi köpte en receptbok med mat innehållande nötter mm. Vi köpte också en stor burk Omega 3 olja. Sedan deltog vi på en föreläsning om kosten. Vi fick reda på att vi borde lägga till lite mer proteiner till vår frukost. Annars tror jag att vi äter ganska bra. Oftats i alla fall. Efter föreläsningen gick vi till en Sushibar och åt lite sushi. Det var gott och vi fick i oss nyttig fet fisk! Bra. Sedan gick vi till Ica och köpte bl.a keso och kycklingfilé (färdigkokt) för att se till att vi får bättre balans på frukosten. Jag fick förresten veta att mitt älskade knäckebröd inte alls är så nyttigt som jag trott. Så i fortsättningen blir det mitt hembakta grova bröd i stället.  Min frukost består då av följande:
ca 1 dl gröt på råg och havregryn med äppel och aprikosbitar
ca 3 msk blåbär
1 skiva grovt bröd med keso och paprika
(Klarar inte av att äta kycklingpålägg på morgonen)
Skivor av apelsin, banan, avocado och tomater.
1 mugg med rött te.
Det låter rätt nyttigt i mina öron.
Sandra skjutsade oss till Nicklas där vi hämtade Stefans bil.
Gick i säng rätt tidigt eftersom jag var jättetrött efter dagens otäcka händelse.
Jag somnade innan Stefan kom in i sovrummet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback