Måndag 29 oktober 2012

Jobbade som vanligt. På eftermiddagen blev det riktigt skitväder. Regn och halv storm. På vägen hem stannade kag till på Coop och handlade lite till matlådematen. Fortsatte hemåt men det blev tvärstopp på Järnvägsbron. Det varvjättelång kö! Musstänkte att det hänt något. Det brukar sldrig vara då lång kö där. Filen bredvid rullade på så jag bytte och tänkte åka Stationsgatan i stället men jag kom inte så mycket längre, det var bara att vänta och rulla sakta framåt. Alldeles nere vid rödljusen hade mågon lämnat en bil på tvären rakt över hela filen. När jag passerat den kunde jag byta till rätt fil igen. Hur kam man lämna rn bil så mitt i högtrafik? Vad som än hänt borde väl mågon ha rullat den åt sidan. Den såg inte krockad ut.
När jag kom hem åt jag upp resterna av pizzan från i fredags. Sedan gjorde jag en tjockpannkaka till matlåda. Jag hittade ett recept på nätet som lät gott. Det visade sig vara LCHF recept. En diet jag är starkt kritisk till. Men detta var ju bara en rätt. Jag stekte bacon som jag lade i botten på en rätt liten form. Över det strödde jag en näve riven ost. Jag mixade 250g keso med två ägg och 0,5 dl grädde och 3/4 matsked av mitt magpulver. Sedan bredde jag det över bacon och ost. Gräddade i 225 grader i 20-25 min. (Jag åt det med lingonsylt och rårivna morötter till lunch idag).
På kvällen kröp jag in i min goa pläd och deack en kopp cappucino medan jag tittade på Sommarpratarna på TV.


Söndagsbilder

Lite bilder från idag:

 

Under den tunna isskorpan på dammen simmar en guldid lite slött. Nätet är ett lövnät som ska samla upp alla löv som faller så att de inte hamnar i dammen.

 

 


Söndag 28 oktober

Nu har vi vintertid och jag vaknade tidigt men kunde som tur var somna om efter ett snabbt toabesök. Strax efter åtta gick jag upp. Vi tog en lång, lugn och skön frukost. Medan jag fortfarande gick i morgonrock kom vår snälla granne Lena och lämnade en burk Bifiform för min mage. Så omtänksamt av henne. Vi har världens bästa grannar.
När vi klätt oss tog vi en skogspromenad. Det var lite kyligt men riktigt härligt.
Halv tre åkte vi och hämtade upp mammas paket till Max. Mamma vågade inte åka med eftersom Max har vattkoppor. Vi köpte med oss grekiskt lantbröd och åkte ut till Max, Sandra och Nicklas. När Max öppnat sina paket ville han direkt bygga Legot han fick. Sedan bjöds vi på god soppa. Max och jag lekte i hans rum innan det var dags att tacka för oss och åka hem.
I kväll har jag mest slöat medan Stefan jobbat lite. Jag har tittat på Allt för Sverige, halva Solsidan och hela Hellenius Hörna.

Burken som snälla Lena kom med. Jag har tagit en första tablett. Vi får se hur det funkar.

Det var så vacker ut mot Odensala.

Solen värmde skönt och vi bara stod och njöt en stund.

 

En vattkoppsprickig Max och pappa Nicklas bygger Legot han fick av oss. 

Jättegod soppa bjöds vi på. Jag åt försiktigt och drack bara Ramlösa

Max och fina mamma Sandra.


Lördag 27 oktober

Solen sken och det var runt nollan. Vi tog en promenad ner till Centrum där vi hämtade en matta som mamma haft inlämnad på kemtvätt. Sedan gick vi in och köpte en varsin bakelse på Brödboden och gick hem till mamma och fikade. Jag hjälpte henne med ett bankärende, få den stora tunga mattan på plats igen och sätta upp en tavla åt henne.
Sedan promenerade vi hemåt igen.

Vi var bara hem och vände. Tog bilen och åkte upp till Eurostop. Jag letade efter mysbyxor till pappa. Han behöver 3XXL. Inte bra att bli sittande i rullstol om man är en matglad person. Så stora byxor fanns inte på någon av affärerna. Pappa är satt på diet. Mamma har sagt till om att han ska ha vatten till maten och medicinen, men det verkar som om en del personal skiter i det. Inget godis heller. Dom bakar rätt mycket på hans avdelning och det är alltid kaffebröd. Inte så bra för hans del. Stefan letade efter någon lite billigare och tunnare jacka då han råkade få diesel över armen på sin gamla. Det går inte bort i tvätten. Hans andra vinterjacka är lite för tjock än så länge. Han hittade en orange jacka på Ica Maxi till ett bra pris. Vi handlade lite annat smått också innan vi stötte på först Micke och lite senare även Sandra. Hon bjöd med oss upp i fikarummet på kaffe och blåbärskudde. Trevligt. 
När vi kom hem igen städade vi lite innan det var dags att laga mat. Med tanke på min mage kokade jag min kycklingfile istället för att steka den som jag gjorde till Stefan. Jag kokade ris till och gjorde en äpple och curryröra till. Lite gröna ärtor också. Min mat såg inte all för rolig ut men smakade bättre än den såg ut.
På kvällen tittade vi på Så mycket bättre. Det ser lovande ut tycker jag. Första programmet var bra i alla fall. Senare tittade vi på invigningen av Friends arena som vi spelat in.

Ser inte så gott ut men smakade helt OK.

Lite snö ligger fortfarande kvar på marken.


Sommarpratarna

Sitter och väntar på Sandra som ska komma på en fika hos mig. Under tiden tittar jag på sommarpratarna. I kväll med Gudrun Schyman, Gina Dirawi, Jan Scherman, Natascha Illum Berg och Göran Gudmundsson.
Jag lyssnade på Natashas och Görans "prat" vilka jag tyckte var jättebra. Göran Gudmundsson är byggnadsantikvarie. Hur kul låter det? Men det var nåde intressant och roligt.


Söndag 21 okt

I dag blev en bra dag. Jag strosade runt i morgonrock till efter lunch. Stefan fixade lite med dammen. Jag rensade i uterummet. Sedan åkte vi till Maxi och handlade mat. Handlade orkidejord på Plantagen och åkte hem och fikade. Strax före fem gick vi ner till fam. Åström för att äta familjemiddag. Vi kom samtidigt som Nicklas och Max. Strax efteråt kom även Sandra Ö. Sandra Å och Mathilda hjälptes åt att laga maten. Vi fick Kycklingfile panerad med bl.a. Bröd och parmesan. Pasta och tomatsås. Jättegott. Till dessert fick vi färska bär med grädd/kesella.
Mysigt att träffa barn och barnbarn. I kväll har vitittat på Moreus med flera, Solsidan och Hellenius hörna ( som vi spelade in). Mitt hjärta har hållit sig ganska lugnt idag. Och det är jag oerhört tacksam för.
I morgon är det arbetsdag igen.

Melker har dukat fint med ljus på bordet och skrivit placeringskort.

Den goda maten som Mathilda och Sandra lagat. Mathilda fixade kycklingen.


Jag älskar dig inte

Oj vad jag fastnade i den här boken av Christina Stielli. Det var svårt att lägga ifrån sig den. Men ibland måste man ju. Jag är ingen snabbläsare direkt så det tog två dagar och en natt att läsa ut den. I går kväll hade jag bara ett tiotal sidor kvar när jag släckte för natten. Jag försökte och försökte att somna. Jag hade skumrat på soffan en stund innan middagen så det gjorde väl sitt till. Plötsligt behövde jag gå på toa! Klockan var strax efter ett och jag tog med mig boken. Jag blev sittande tills den var utläst, trots att jag var färdig med det jag skulle göra för länge sen. Så slutar den med ett stor ? Men? Blir det någon fortsättning tro! Jag hoppas verkligen det.
Från bokens baksida:
Lotten har en familj: en man hon älskar högt och två barn hon sätter före allt annat. Definitivt före sig själv. Hon vet ju att äktenskapet innebär kompromisser och vem skulle hon vara om hon inte först och främst såg till att Per och barnen mådde?
Men när Per plötsligt lämnar henne räcker inga kompromisser längre. Lottens värld rasar samman, kartan över ett liv tillsammans slits ur hennes händer och utan sin kärnfamilj är hon ingen. Vägen tillbaka är lång och smärtsam - men så småningom vaknar tanken på hämnd.
---
Man blir arg, ledsen, skrattar om vart annat. Jag blir arg på Per, lider med Lotten men blir också förbannad på henne ibland.


Lördag 20 okt

Fortfarande är det skitväder ute och man har ingen lust alls att vara ute. Vi tog en lång frukost . Jag tänkte läsa melodikrysset men jag var så inne i min bok att jag missade frågorna. Stefan letade fram en Naturläkarbok där man beskriver exakt de problem jag har med arytmier. Enligt den kan det bero på tarmproblem. Nu blir det ändring på mitt ätande. Små portioner som tuggas ordentligt. Jag måste dricka mer vatten och under en period äta mat som är snäll mot magen. Stefan bokade in oss på en långhelg på Masesgården lite längre fram. Nu måste jag komma tillrätta med mina arytmier. Jag orkar inte ha det som jag haft det sedan början av augusti. Sedan kan dom säga hur många gånger som helst att det inte är farligt. Det är förbannat obehagligt och jobbigt. Efter lunch hämtade vi mamma och åkte till Stinsen. Vi köpte present till en liten goding som fyller fyra på onsdag. Mamma köpte några toppar till sig själv. Stefan skulle köpa byxor men när vi väl var där orkade han inte riktigt. Han kände dig darrig och lite yr. på vägen dit fick hann hugg i sidan i njurtrakten. Han har fått en ny medicin Diamox som ska sänka trycket i ögat. När vi kom hem läste han på om
biverkningar. En var att några kan få tankar på att skada sig själv eller begå självmord!!!! Fick man såna tankar skulle man direkt kontakta läkaren. Det låter inte helt ok. Dessutom ska man inte äta dem om man haft problem med njurarna såsom njursten. Det har han haft även om det är mer än 30 år sedan.
Som sagt det blev inget handlat åt oss själva förutom lite mat på City Gross. Vi åkte hem och lämnade av mamma och åkte sedan hem till oss. Eftermiddagen blev lugn. Jag har ätit försiktigt och har bara haft lite känningar av hjärta/mage. I kväll har vi tittat på körslaget och börjat titta på Bröderna Karlsson på TV4. Vi får väl se om vi tittar färdigt :)
I morgon hoppas jag få träffa barn och barnbarn. Det var ett tag sedan nu. Och när jag skriver det så blir jag gråtig igen. Vet inte varför jag plötsligen blivit så gråtmild.


Fredag 19 okt

Vi sov lite längre än vanligt. Efter frukosten åkte Stefan till Ackis på återbesök för sitt öga. Jag satt kvar länge vid köksbordet och läste i min bok. En riktig bladvändare. Jag hade så svårt att släppa den. Jag älskar dig inte av Christina Stielli som jag köpte på feelgood weekenden. Klockan ett hämtade jag upp mamma och vi åkte till Ärlinghem för att hälsa på pappa. Vi fikade på torget med några andra boende och deras anhöriga. Efter fikat gick vi till pappas rum och spelade ett parti fia med knuff. Jag blev fascinerad över att pappa oftast flyttade rätt antal steg utan att räkna. Däremot var det besvärligare att ta rätt spelpjäs. Vid tretiden åkte vi hem. Pappa följde oss till entren och det är alltid lika jobbigt att se honom sitta där när vi går. Mamma följde med mig hem och jag hjälpte henne med bankärenden. Sedan följde vi med henne hem och hjälpte henne med att ställa in kanalerna på hennes tv mm. Vi åkte hem och åt middag. Lövbiff fylld med lök, pepparrot och senap. Klyftpotatis och sallad. Jag hade känningar från hjärtat eller vad det är hela dagen och under kvällen blev det bara värre. Det är så jäkla jobbigt och jag ville bara gråta. När det är som värsta kan jag känna det vore bättre om det sluta slå helt. När vi gick och lade oss fick jag krypa ner hos Stefan och bara ligga nära och hållas om. Dessutom blev jag oerhört sorgsen när jag tänkte på pappa och hur han blir kvar på Ärlinghem när vi åker. Det blev lite tårar innan jag somnade till slut.

Boken jag inte kunde släppa.

 

 

Pappas rum på boendet

 

Älskade lilla pappa.


Skön söndag....

Jag vaknade strax före halv åtta i morse. Jag gick upp och gjorde mig färdig. Under tiden vaknade även Stefan och vi gjorde iordning frukost. B-M och Bosse kom upp medan vi höll på och dukade fram.
Vi tog en lång härlig frukost.
När vi plockat undan och gjort oss färdiga tog vi en sväng ner till Steninge innan B-M och Bosse tackade för sig och åkte hemåt.
Stefan och jag stannade till på Coop och handlade innan vi återvände hem. Stefan fixade med diskmaskinen medan jag bäddade om i alla sängar, tvättade och hängde tvätt.
 
Resten av dagen har vi pysslat lite här hemma och tagit det ganska lugnt.
Till middag åt vi oxrullader som jag gjorde redan i fredags. 
Riktigt gott var det.
I kväll blir det Moreus med mera, Solsidan och Hellenius Hörna (som vi spelar in).
Det blir nog en tidig kväll. Jag längtar efter mina barnbarn och barn (såklart) och hade velat träffa dem i dag men jag orkade inte dra iväg. Vi får ta igen det nästa helg forhoppningsvis.
I morgon efter jobbet ska jag till Salong Guldkammen och klippa mig.
 
Oxrullader enligt Björn Ferrys recept.
 
Det mysigaste med den hä årstiden är att man tänder ljus inne och myser. 
 
 

Tomas Ledin

I går morse kom Stefans syster Britt-Marie och hennes man Bosse upp från Mjölby. Vi fikade och åt en macka innan det var dags att göra sig i ordning och åka in mot stan.

Det gick snabbt och smidigt och vi parkerade på stora parkeringen vid Grönan. På Cirkus fick vi vänta en liten stund innan vi släpptes in. Vi hade bokat med mat och fick sitta på parkett.

Maten kom in snabbt och smidigt.

Helstekt Fläskfilé med potatiskaka och god vinsås.

Till dessert serverades chokladkaka med grädde, jordgubbe och citrusklyftor. Gott!

Vi satt längst in vid ett bord och min sikt var ganska skymd.  Det var svårt att få till någon bra bild på det som hände på scenen.

Jag är inget stort Ledin fan. Men det var riktigt bra! Mest imponerande var scenografin. Otroligt läckert. Ena stunden satt dom mitt i ett sommarlandskap som gick från dagsljus till kväll med fullmåne. Sedan sjöng Ledin framför en hel symfoniporkester och man kunde ha svurit på att dom satt på scenen och spelade, men det var bara film. Jättebra gjort.

Vi femtiden var det slut och vi tog oss tillbaka mot bilen.

Hemma satt vi mest och pratade resten av kvällen. Jag bjöd på paj och sallad som kvällsmat.

 
Vi fick en fin blomma och en fin blå skål av B-M och Bosse

 

 

Stockholm i solnedgång. Otroligt vackert!


Sandra Ö

...min kära svärdotter höll på att skrämma livet ur mig i måndags.
Jag hade lunch och var ute i lunchrummet och satte in min matlåda i micron. Jag fick för mig att jag skulle gå tillbaka till kontoret och hämta min mobil och spela lite Wf eftersom jag var ensam. När jag kommer in på kontoret och går fram mot skrivbordet nyser någon till under bordet! Jag studsade och skrek till!
Där under ser jag detta:
 
 
Detta var vad hon skrev.
Inspirerad av Mia Törnblom. Älskade Knas-Sandra. 
 
 
 

Veckan som gick....

I måndags var det dags att få veta resultaten från provtagningen i hälsokontrollen.
Kl. 13 skulle jag få träffa en doktor för at prata lite om min hjärta som jäklas med mig. Jag har haft arytmier sedan första veckan efter semestern i början på augusti. Tidigare kan jag ha känt av det i någon vecka eller två och sedan har det varit lugnt ett tag innan det känts av nästa gång. Nu har det hållit på hela tiden i snart två månader. Jättejobbigt!
Vi lyckade fånga arytmierna på EKG och jag har en typ där kammarväggen ger fel impuls (ungefär så förklarade han det). Jag fick en remiss till DS arytmimottagning för vidare kontroll. Jag gjorde en sådan för ett antal år sedan men det ledde inte till något.
Sedan fick jag gå igenom testresultaten med företagssköterskan. Alla prover var nästan identiska med de från 2010.
Jag blev godkänd!
Påkvällen var jag hos mamma en stund. Åt middag och umgicks.
 
I tisdags var det dags för kontroll av mina ögon hos ögonläkaren. Jag har gått och kollat tryck och synnerv regelbundet då mamma har problem med det och det är ärftligt. Även här blev resultaten samma som för två år sedan. Fullt godkänd! Nu tyckte farbror doktorn att jag inte behöver kolla ögonen förrän om tidigast 5 år. Ärftligheten visar sig oftast i 40-årsåldern. 
Efter jobbet åkte jag och letade efter en födelsedagsbok till mamma.
 
Onsdag efter jobbet åkte jag och gratulerade mamma som fyllde hela 83 år! Det var bara jag där. 
Det är svårt en vardagskväll att samla ihop barnbarn och barnbarnsbarn. Stefan var i Holland. Vi åt i alla fall middag och fikade.
 
Torsdag kväll vr det dags för kören. Stefan kom hem från Holland mitt på dagen och kunde åka med. 
Vi fick veta att höstens gästartist blir Marcus Krunegård och vi ska sjunga hans Askan är den bästa jorden.
 
I fredags förberedde jag lite mat inför helgen. Mitt i allt börjar det rinna ut vatten under diskmaskinen. Panik!
Stefan hittade ingenstans där det kunde tränga ut från maskinen. Sedan säger han att det kan vara så illa att det är vattenledningen IN i huset. Jag såg för mig hur dom skulle behöva bila upp betongen för att komma åt och fixa det. Turligt nog visade det sig vara så enkelt som kopplingen mellan vattenrör och diskmaskinen hade lossnat. Vi röjde undan innan vi satte oss vid TV:n.
 
 

Feelgoodweekend

Förra helgen var Sandra, Sandra och jag på Magdalena Graafs bloggträff på Friberghs Herrgård. Även Sabina och Veronica var med förutom massor av andra tjejer och en och annan äldre dam (mig inräknad).
Först blev det lite mingel och kaffe med litet tilltugg.
Sedan blev det lunch med allsång ledd av Sandra Dahlberg.
Efter lunchen var det dags för den första föreläsningen. Det handlade om att klä sig rätt till sin figur samt lite sminktips. Det gav väl inte så mycket. 
Efter det var det dags att checka in på våra rum. Vi fick bo i en stuga intill Herrgården. Sandra, Sandra och jag delade rum och Sabina och Veronica delade rum.
Vi hann bara ställa in våra prylar innan det var dags att gå på föreläsning nummer två. David Eberhard,överläkare på Psykiatriska kliniken på DS. Han föreläste bl.a om vårt överdrivna behov av trygghet och kontroll. Vi förbjuder allt som kan tänkas vara farligt. Följden blir att vi blir ännu räddare. Allt han sa höll jag inte med om men visst var det tankeväckande.
Dags för kaffe, kisspaus och bensträckare innan nästa föreläsare. Kan erkänna att vi faktiskt efter att ha sett hon som skulle föreläsa, funderade på att skippa den och ta en promenad i det vackra vädret istället.Tack gode gud för att vi inte gjorde så. Christina Stielli, pratade om positivt tänkande. Hon var helt fantastisk och fick stående ovationer efteråt.
 
Sen fick vi någon timme på oss att slappa och göra oss i ordning inför middagen. Innan middagen var det mingel i stenhuset nere vid sjön. Sandra Dahlberg underhöll men tyvärr var det så mycket folk att vi inte såg någonting.
 
Vid middagen satt vi tillsammans med två andra tjejer från Märsta/Sigtuna. 
Det var god mat och trevlig middag. 
Efter middagen blev det mer mingel och uppträdande av Sara Varga och Velvet. Vi satt mest och pratade och hade trevligt.
Sandra och Sabina vann varsin ansiktsbehandling till dagen efter.
Vi blev inte så sena. Vid halv tolv var vi på rummet igen. Vi pratade och skrattade någon timma till innan vi slocknade.
Söndag morgon vaknade vi vid åttatiden. Vi gjorde oss redo för frukost. Det blev en lång och mysig frukost med mycket tjatter. Klockan 11 var det dags att lämna rummet. 
Därefter var det dags för dagens första föreläsning som var Rosenserien. Sedan kaffebuffé med otroligt mycket godsaker. Kl. 12 fick Sandra sin ansiktsbehandling och 13,30 var det Sabinas tur. 14 var det lunch med prisutdelning för frågeformuläret om Maggan och Mona. Sandra Ö vann en Glossybox medan vi andra gick lottlösa.
Efter lunchen var det så dags för den sista föreläsaren som var Mia Törnblom. En otroligt bra och rolig föreläsning. Vi var riktigt peppade efteråt. 
Därefter var det tack och hejdå.
Det var tre trötta men mycket glada tjejer/tanter som satt i bilen hem mot Märsta.
 
 
Bilder från helgen
 
Sandra Ö, Veronika, Sandra Å och Sabina
 
 
Underbart väder
 
Goodiebag som stod på våra sängar
 
Sandra Dahlberg ska få att sjunga innan lunchen
 
Kyckling med god sallad till lunch
 

Christina Stielle
 
Jag köpte hennes bok
 
Veronika och Sandra gosar lite
 
Sandrorna vid middagen. Sandra Ö var inte onykter bara något tankfull.
 

Middagen. God!
 
Vacker utsikt från vårt fönster
 
Frukost
 
Lite halvslöa Sandror efter frukosten
 
Otrolig fikabuffé
 
Sandra och Mia Törnblom.

Ostpaj med kantareller

3 dl vetemjöl special med fullkorn
125 g kallt smör
2-3 msk kallt vatten

Fyllning:
300-400 g färska kantareller eller 180-240 g förvällda.
Smör till stekning
Salt, peppar
150 g riven smakrik ost
3 msk hackad gräslök
Äggstanning:
4 ägg
3 dl gräddmjölk 50/50
Salt, peppar

Blanda samman degen till pajslalet. Kavla ut och lägg i form 27 cm i diam. Låt stå i kyl minst 30 min.
Rensa kantarellerns och skär knappt hälfyen i mindre bitar. Stek i smör, sakta och peppra och spara resten till garnering.
Nagga degen och förgrädda i 10 min i 200•. Fördela kantareller och ost i pajskalet. Vispa ihop ägg och gräddmjölk, salt och peppar. Jag hade även lite kantarellfond i. Häll över fyllningen. Grädda i ugn 200• Ca 35 min. Stek resten av kantarellerna i smör. Blanda med gräslök. Garnera den färdiga pajen med blandningen.
Pajen var god men inte mer. Nästa gång ska jag nog tillsätta lök eller kanske lite bacon,


Härlig fredag

Det blev en rätt skön fredag. Vi tog det rätt lugnt på förmiddagen. Stefan jobbade förstås men jag tog det ganska lugnt. Strax efter tio åkte vi in mot stan. Vi parkerade i galleriagaraget. Vi gick ner mot Gamla stan. Vädret var fint fast det blåste rätt kallt. På Frövi skobutik gick vi in och jag hittade ett par skor som satt bra och kändes bra den stunden jag jag gick runt där i butiken. Sen tog vi oss tillbaka mot city. Vi gick till Bianchi Cafe där Stefan skulle träffa föreståndaren och stämma av en order bl.a. Vi passade på att äta av deras goda Italienska buffe som var riktigt god. Efter det gock vi ner mot NK och Gallerian. Vi var in på Zindiska där jag hittade en klänning. Vi strosade runt lite på NK och i Gallerian innan vi gick och hämtade bilen. På vägen hem stannade vi på Maxi och handlade lite till middagen. Ostpaj med kantareller.


Kanelbullens dag

Är det idag. Det firar vi med kanelbullar (såklart) med rosa strössel. Tror att Coop på det sättet vill uppmärksamma att det är den rosa månaden också. Undrar om något av intäkterna går till Bröstcancerforskningen? I kväll är det kören igen. Hjälp vad veckan gått fort. I morgon är det ledig fredag. Mina arbetskamrater ska bowla i kväll. Akdrig i livet att jag avstår kören för att bowla.


Lunch i Sigtuna

Lördag morgon sov vi ut ordentligt. Sedan blev det en låååång frukost innan vi tog en tur till Steninge slotts butik. Vi tittade bara. På övervåningen var det utförsäljning med mycket bra priser men är det fullt i skåpen så är det. Det blev bara en liten gräddkanna för 30 kr och en ring i Hematit för 60 kr. Ringen ska vara bra för hälsan påstod dom. Vi får väl se. Från Steninge åkte vi till Sigtuna där vi bjöds på lunch på Farbror Blå. Iffe och Kerstin har varit gifta i hela 60 år och för att fira det ville dom bjuda oss på teater och middag. Jag och Kerstin valde den goda rödingen som vi åt när vi firade Pappa för drygt 2 veckor sedan. Det var lika gott denna gång. Stefan och Iffe valde oxfile och var inte lika nöjda. Efter lunchen åkte vi till RC chokolad där jag köpte bullar. Sedan åkte vi till Nicklas, Sandra och Max och fikade. Sandra var på väg ut så vi fikade med Max och Nicklas. Max och jag lekte medan de andra satt och pratade. När vi kom hem gjorde jag en pizza till kvällen. När vi ätit kom Sandra, Micke, Mathilda och Melker och fikade med oss. Barnen busade med Iffe så klart.

Min Hälso-ring av Hematit.

Sigtuna Rådhus alldeles intill Farbror Blå

Upptagna med att läsa menyn. Jag hade redan bestämt mig innan jag kom dit :)


La Cage Aux Folles

I fredags jobbade jag till 13,15. När jag kom hem började jag med middagsmaten. Kycklingfile med gorgonzola och valnötter. 30 min senare kom Iffe och Kerstin. Vi tog en kopp kaffe innan maten blev färdig. När vi ätit tidig middag vilade vi en stund innan vi gjorde oss redo att åka in till stan och Oscars där vi blev bjudna på La Cage aux Folles av Kerstin och Iffe. Vi hann inte längre än till Rosersberg så blev det stopp i trafiken. Eller nästan stopp, det rullade sakta, sakta. Som tur var släppte det efter Väsby och vi hann in i tid. Vi hade bra platser på rad 7 på parkett. Föreställningen var lite mordernare än den vi såg för en massa år sedan. Loa Falkman var suverän som dragshowdivan Zaza. Och hela baletten som var killar. Jag såg det inte först dom var så himla vackra. Efter föreställningen åkte vi hem. Vi stod i kö vid Eugeniabågen i säkert 30-45 min. Hemma tog vi en macka och ett glas öl innan det var dags att hoppa i säng.