Fredag 23 november 2012

Jag jobbade till 13,15. Efter jobbet åkte vi och hämtade våra nya pass. Det gick snabbt att få dem. Vi var och fixade dem förra fredagen oc redan på tisdagen fanns de för avhämtning på Arlandapolisen. Efter det handlade vi lite middagsmat på Coop innan vi åkte och hämtade Max på dagis. Dom åt mellanmål när vi kom så vi fick sitta ner och vänta en stund. Vi skulle sitta nära tyckte Max så vi fick ta varsin liten stol och sätta oss vid dem. När vi kom hem blev det lek fram till middagsdags. Då gjorde Max och jag pizza. Stefan röjde och diskade efter oss. Max och jag lekte fram till åtta då jag ville se På spåret. Vi satte oss i soffan och det tog inte lång stund innan han somnade. När vi burit in honom tittade vi klart på På spåret och sedan Skavlan innan också vi gick och lade oss.

 

Sivan ligger och spanar

Max brer på tomatsås på pizzan

Nu är det bara att vänta!

Sonja ligger och spinner intill mig i soffan. Hon spinner så högt att det låter som en motor.


Torsdag 22 november 2012

Jobb som vanligt fram till 15,45. Jag jobbar in fikarasterna och 30 min av lunchen för att kunna gå en timma tidigare. Åkte hem för att hämta texter och vattenflaska. Jag gjorde en macka till hemfärden och sedan hämtade vi upp Sandra för vidare färd mot Uppsala och kören.
Vi tränade mest på Markus Krunegårds "Aska är den bästa jorden". Nästa torsdag är det dags att sjunga den för och med honom. I kväll kändes det riktigt bra och det ska nog gå bra på torsdag med. Det brukar det göra även om det är lite halvskralt precis innan.
Vi tränade även på de låtar som vi ska sjunga på Gränby Centrum där vi för tredje året deltar i Julkörskampen. 
 
 

Onsdagen 21 november 2012

Vår älskade sons födelsedag. 1977 föddes han på Löwenströmska sjukhuset. En perfekt liten bebis. 3450 g tung och 48 cm lång. Mycket mörkt hår hade han. Han var så fin och snabb. Jag skrevs in på BB kl. 05,15 och 06,36 var han född. Sedan blev han ju snabb i Dragracing också.
Pga. jobb och att barnen är trötta på kvällarna så valde vi att inte fira i kväll. Han firastill helgen i stället.
Jag hade mina syjuntedamer här. Dom droppade in runt 19. Sedan blev det en massa pratande och ätande.
Något handarbete ägnade vi oss som vanligt inte åt. Det var länge sedan vi gjorde det.
Strax före 23 hade damerna gått/åkte hem. Stefan var snäll och diskade efter oss och jag plockade undan inna vi gick och lade oss.
 
 

Måndag 19 och tisdag 20 november 2012

Måndag jobbade jag som vanligt. Stefan åkte till Finland. Efter jobbet åkte jag och handlade inför min "syjunta" på onsdagen.
Tisdag jobb igen. På kvällen förberedde jag maten till onsdagen. Stekte pannkakor till crepes som jag fyllde med en stuvning på kräftstjärtar och en med champinjoner. Jag gjorde även en äppelkaka. Stefan kom hem från Finland.
 
Äppelkakan.
Tyvärr glömde jag att fotografera crepsen när dom var färdiga. 
 
 

Söndag 18 november 2012

Idag efter frukost gjorde vi oss i ordning. Stefan åkte till Kistamässan där det var Cykelmässa. Mamma och jag åkte till Willys där vi köpte massor av pappersmäsdukar till pappa. Han gör av med massvis att näsdukar. Man skulle kunna tro att han käkar dem. Vi köpte också en adventsljusstake till honom. Sen åkte vi hem till mamma. Jag hjälpte henne med några saker hon inte klarade av själv. Efter det körde jag mamma till pappa. Jag valde att inte gå med in. Jag vet att han allra helst vill ha mamma för sig själv. Dessutom hade jag en massa stryktvätt att ta hand om hemma. Så jag åkte hem igen. Efter någon timma kom även Stefan hem. Jag strök och Stefan tog hand om löv i trädgården.
Häromdagen fick vi ett kort i brevlådan. -Gör som dina grannar, flytta till det nya höghuset vid station (ungefär så stod det). Välkommen på visning söndag mellan 15 och 16. Vi undrade vilka grannar som ska flytta dit :) Vi har inga som helst planer på att flytta men tyckte det skulle vara kul att se en lägenhet i det hus vi passerat i stort sett varje dag under det senaste året som bygget pågått. Så vi åkte dit. Vilka är de första vi ser när vi kliver in om inte Eskil och Anne-Mari. Sedan ser jag att även våra närmsta grannar till höger om oss är där. Det dök även upp två par från området nedanför oss. Våra gamla grannar mitt över var också där och Eskils bror och svägerska. Lägenheten var fin men en ganska liten 3:a. För ca 1,8 miljoner. Vi blir kvar i vårt hus till den dagen vi inte orkar med det längre. Kan inte tänka mig att lämna vårt hus och vårt härliga uterum.
Efter titten åkte vi hem och jag fortsatte stryka innan det var dags för middag. Idag blev det kyckling med soltorkade tomater, bladspenat, crem fraice/grädde och pasta.
I kväll har vi tittat på Allt för Sverige och Hellenius hörna. Nu är det snart dags för sängen. I morgon är det arbetsdag igen.

Köket i lägenheten. Större bord än så här får man inte plats med.

Kyckling med spenat och soltorkade tomater.

2 pers

2 kycklingfiléer

4-5 soltorkade tomater i olja

Bladspenat, fryst eller färsk

1 dl creme fraiche 

1½ dl grädde

1 dl vatten

1 tsk tomatpure

Salt, peppar

Skär filéerna i mindre bitar. Salta och peppra.

Bryn i stekpanna. Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i stekpannan. Tillsätt spenaten. Så mycket som man själv tycker man vill ha. Häll på creme fraiche och grädde. Tillsätt tomatpurén och späd med vatten tills såsen får lagom konsistens.

Servera med pasta.


Lördag 17 november 2012

Efter en lugn morgon åkte vi ner till Centrum och fotoaffären. Vi behövde ta kort för våra nya körkort. Även dom ska ju förnyas med anledning av ändringen av efternamnets stavning.
Det var inga andra kunder där när vi kom så det gick snabbt och smidigt även där. Vi fortsatte till Maxi för att kompletteringshandla lite och lämna igen en jacka som gått sönder. 
På hemvägen hämtade vi upp mamma som skulle äta middag med oss och sova kvar över natten.
Vi började med en fika. Sedan satt vi mest och slappade, läste och pratade.
Till middag blev det Baconbiffar med potatis och grönsallad. 
På kvällen tittade vi på Så mycket bättre och sedan Robins (som vi spelat in).
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag 16 november 2012

Startade dagen med en liten sovmorgon vilket var riktigt skönt. Stefan jobbade med mail och telefonsamtal på förmiddagen. Sedan åkte han på spinning medan jag röjde undan lite här hemma.

När han kom hem hade han med sig en bukett rosor i samma färg som jag hade i min brudbukett. 

Här ser dom lite gulaktiga ut pga blixten men dom är mer aprikosa.

Efter lunchen åkte vi till Akademiska där Stefan hade återbesök hos sin ögonläkare. Han fick positiva besked då trycket i ögat gått ner ganska rejält. Sedan var det dags att åka till polisen och ansöka om nya pass. Vi har ändrat en bokstav i efternamnet och måste därför ha nya pass. Mitt gamla går ut i vår så jag var ändå tvungen att skaffa nytt till nästa resa men Stefans pass var bara ett år gammalt. Det gick snabbt och smidigt. 350 kr var kostade det.

Efter det satte vi oss i bilen och åkte mot IKEA. Vi hann inte långt innan min mobil ringde. Dolt nummer. Först tänkte jag strunta i att svara då det börjat ringa försäljare även till mobilen. Som tur var svarade jag ändå. Jag hade tappat min plånbok hos passpolisen och kunden efter oss hade lämnat in den. Jag fattade inte hur jag kunnat tappa den. Den låg i min innerficka och jag hade inte tagit upp den där. Den måste ha glidit ur när jag lade min jacka på pallen inför fotograferingen. Tur att människor är ärliga. Jag hade inte så mycket kontanter men alla kort låg ju där. Jobbigt om man behövt spärra och skaffa nya.

På IKEA gick först och fikade. Cappucino med en sliskkaka till. Ångrar mig ALLTID när jag tagit en sån sliskig bit. Att man aldrig lär sig. Kanelbulle hade varit mycket godare.

Efter fikat gick vi ner till lampavdelningen och letade efter en lampskärm till mammas sänglampa men det visade sig att dom inte säljs löst. Dåligt då den gamla skärmens innermaterial smulats sönder. 

Vi köpte vita och röda sevetter till mamma och en förpackning röda blockljus till oss själva. 

Därefter åkte vi till Coop Forum och handlade till middagsmaten. Jag skulle ha tag på Bergtungafiléer men det hade dom inte utan rekommenderade deras fina rödspätta istället. Medan jag betalade passade Stefan på att gå på toa innan hemfärden.

På väg ut mot motorvägen saknade han sin plånbok. Han letade men den fanns ingenstans. Bar aatt vända. Han sprang in på Coops toa och letade, frågade i informationen om någon hittat och lämnat in den. Men inget napp.

Vi åkte vidare till IKEA. Han sprang in och fick tag på en tjej som visade sig vara "kundinformationen". Han frågade om dom hittat en plånbok och det hade dom! När han sagt sitt namn kunde de konstatera att det var hans. Snacka om tur! Först min plånbok och sedan hans och båda fick vi tillbaka. Vi borde ha köpt en trisslott!

Väl hemma igen fixade jag middag. Räkfylld rödspätta med blomkålsmos. Riktigt smarrigt blev det.

 

 

Räkfylld bergtunga med vitvinssås

2 pers

Fiskrullar

4 bergtungafiléer (jag hade rödspätta)

1 dl skalade räkor

150g philadelphiaost

Lite citronsaft och dill

1 dl vitt vin

Blomkålsmos

½ Blomkålshuvud

salt, peppar

50 gr Philadelphiaost

Vitvinssås

Skyn från fisktillagningen

2 dl creme fraiche

Hackad dill

1 fiskbuljongtärning

Sätt ugnen på 175°

Blanda skalade räkor (jag delade dem i två bitar) med 150 g philadelphiaost, lite citronsaft och hackad dill.

Salta och peppra fiskfiléerna och lägg en klick av ost/räkröran på varje filé. Rulla ihop dem och lägg i en mord ugnsfast form. Häll på vinet. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

Dela blomkålen i små buketter. Koka i lättsaltat vatten i ca 15 min. Mixa tillsammans med 50 gr philadelphiaost. Smaka av med salt och peppar.

Ta ut fisken och häll av spadet i en kastrull. Håll fisken varm med folie. Låt skyn koka ner lite tillsammans med fiskbuljongtärningen. Vispa ner creme fraiche och dill. Blanka av med en lite klick smör.

Servera med grönsaker.

Kvällen tillbringade vi i soffan framför TV:n. Dobidoo och Skavlan.


Torsdag 15 november 2012

Jobbade spm vanligt. Och som vanligt jobbade jag in rasterna för att kunna gå en timme tidigare. Det var ju körkväll. Sandra hämtade mig och som vanligt var vi tidigt på plats. Det blev en sån där kväll när det kändes som om det inte riktigt funkade. Ibland är det så och man tror att vi inte kommer att få till det tills artisten kommer eller till konserten. Men vi har alltid fixat det hitills. Markus Krunegård kommer den 29 november och tills dess ska det nog sitta.
Efter kören åkte jag med Stefan hem. Sandra åkte ensam. Efter en kopp te och lite TV hoppade jag i säng.

Heinz fotograferade lite till Carolines FB. Jag lånar en bild därifrån. Jag håller handen på magen för att känna att det är magmusklerna jag använder vid uppsjungningen.


Onsdag 14 november 2012

Ostkakans dag! Jobbade som vanligt hela dagen. Ganska kul då vi hade lite roliga samtal på fikarasterna. Ibland är det så tråkigt när alla sitter och läser eller bara sitter tysta. Man försöker starta samtal men det blir inget gensvar. Men ibland kan det bli riktigt roliga eller intressanta samtal.
Stefan kom hem från sin resa till Oslo lite före mig så han handlade till middag. Vi ostkaka efter maten. Sedan gick vi ner till Åströms en liten stund. Där bjöds vi på kaffe och hembakad ostkaka. Gott!


Tisdag 13 november 2012

När jag vaknade på morgonen kände jag nästan ingenting av halsen. Lite tjockt bara. Snorande var helt borta. Märkligt! Inte var jag ledsen för det direkt. Det var rätt kallt på morgonen och jag funderade på hur det skulle gå med planteringen av växterna framför entren. Solen sken så det hann tina tills jag började med det efter fikarasten. Nu ser det lite snyggare ut med lite höstigare växter. Efter jobbet åkte jag hem och vilade en stund. Jag kände mig lite illamående men det gick över efter att jag ätit yoghurt och en macka. Vid halv åtta gick jag lite lugnt på löpbandet i 45 min. Sedan blev det en ganska tidig sänggång. Låg och läste en stund. Stefan var i Oslo så jag skickade godnattpuss på wf.

Uppfräschade krukor vid entren. En sockertoppsgran med rosa/lila ljung runt om. Det kul att vi får så mycket kommentarer om att det ser trevligt ut efter att vi började ha blommor och på vinter ljuslyktor utanför entren.


Måndag 12 november 2012

När jag gick och lade mig på söndagskvällen hade jag så ont i halsen. Jag snorade och var helt säker på att jag skulle bli ordentligt sjuk. Jag bestämde mig för att om jag inte kände mig för påverkad och inte fick feber, skulle jag jobba på. De flesta på jobbet har varit förkylda och suttit och snorat och hostat. Jag bestämde mig också för att inte smitta ner mina syiskompisar så jag mailade dem och bad att få skjuta fram träffen 1 vecka. När jag vaknade på måndag morgon kändes det något bättre. Jag jobbade som vanligt. Efter jobbet åkte jag till Maxi och handlade. Jag köpte bland annat växter till krukorna utanför entren på jobbet. Träffade Sandra som jobbade sent och hade inte tid att prata någon längre stund. Stefan var på spinning och vi åt middag när han kom vid halv åtta. Jag gjorde blomkålssoppa. Jag gjorde också hummus till mackorna. Efter maten gjorde jag en äppelpaj att bjuda killarna på till fikat. Nu kände jag mig riktigt bra. Jag kunde nog ha haft syjuntan men nu hade jag ju redan bedtämt med två av de andra att vi skulle skjuta på den. Ja, ja det var inte mycket att göra. Det blev ganska sent innan vi kom i säng.

Den goda pajen som jag hittade på Allt om Mat. Viktors Vinnarpaj.


Söndag 11 november 2012

Vaknade 07,45 i morse. Halsen är som ett sår och retas hela tiden. Lika bra att gå upp. Gjorde frukost till oss. Vi satt länge och åt, läste, wordfeudade och bara njöt.
12,40 åkte vi till Coop för att köpa tårta till Fars dag. Det var 20 nummer före mig i kön. Stefan hann gå in och handla lite hämta upp mamma och komma tillbaka innan det var min tur. När han kom in var det numret före mig och det skulle gå fort. Trodde jag. Det var två som expidierade och två kunder med struligare ärenden. Hur i hela friden kan man ha TVÅ stycken som tar hand om konditori, kundinformation, post och spel, en Fars Dag!
Nåväl jag fick mina bakelser (som det blev) och vi kunde åka till pappa. Eva och Thord var redan där. Pappa hade sett ledsen ut när det bara var dom som kom. Han väntade nog på mamma för na vi kom så blev han genast gladare. Eva och Thord skulle vidare på ett annat kalas och ville inte ha någon tårta (därav bakelserna). Vi fikade och pratade när pappa pussat färdigt på mamma. När vi fikat klar kom Christian med familj. Dom skulle på samma kalas som Eva och Thord. Dom var kvar någon halvtimma. Stefan och jag dukade undan och valde att lämna mamma och pappa ensamma. Det blir lätt att vi pratar förbi pappa eftersom han inte kan delta i samtalet. Nu fick dom rå om varandra och spela lite Fia en stund.
Jag lovade att komma och hämta henne och köra henne hem när hon ville det.
Vi åkte hem och slappade en stund. Sedan gick Stefan ut och pysslade lite i trädgården medan jag satt kvar och läste. 
Vid tretiden ringde mamma och ville bli hämtad. Hon var trött och ville hem och vila.
 
Grattis lilla pappa på Fars Dag!
Åh vad jag saknar den du var innan du blev sjuk. Ditt härliga skratt när man berättade en rolig historia eller när barnbarn eller barnbarnsbarnen sa eller gjorde något roligt.
Nu vet jag inte vad du tänker eller förstår. Men jag älskar dig ändå så klart.
 

Lördag 10 november 2012

Vi vaknade vid sjutiden. Gick upp på toa men valde sedan att krypa ner i sängen en stund till. Slumrade fram till åtta då vi klev upp och gjorde frukost. Ringde och hörde hur det var med mamma. Hon var flåsig men hade sovit gott. Vi gjorde oss färdiga och åkte och handlade åt mamma och oss själva på Maxi. Därefter hämtade jag hennes medicin på apoteket innan vi åkte hem till henne. Vi fikade och pratade en stund. Vi gick igenom lite papper och räkningar. Sen åkte vi hem. Vi städade hela huset. Behövligt! Till middag gjorde jag grönsaksbiffar, potatisgratäng, stekte champinjoner och rödlök och blandade. Lite tzatziki blev det också. Jag vågade mig inte på svamp/lök blandningen men resten åt jag och det var riktigt gott. I kväll har vi tittat på Så mycket bättre där Miss Li var huvudperson. Även kvällens program var bra. dock utan någon riktig utstickare. Efter det såg vi på Robins som vi spelat in.
Jag känner att jag har en begynnande förkylning. Hoppas att det inte utvecklar sig till någon dunderförkylning. Det har jag varken tid eller lust med. Mitt hjärta eller om det är tarmarna spökar lite med mig fortfarande. Ibland mer och ibland mindre. Jag känner ju att det blir värre när jag ätit så det verkar ju som om det är tarmarna som är problemet. Jag försöker vara försiktig med vad jag äter och tuggar mycket noga. Vi får hoppas att det ger med sig snart.
En bild på mina grönsaksbiffar. Dom ser kanske inte så goda ut men det var dom!


Fredag 9 november 2012

Arbetsfredag. Gick och väntade hela dagen på att mamma skulle ringa och säga att hon fick åka hem. Men när klockan var efter tre ringde hon och sa att hon skulle på röntgen av höften och därefter skulle en ortoped kolla på plåtarna. Jag ställde in mig på att hon inte skulle få åka hem. Vi stack iväg och handlade ingredienser till en pizza. Vi sprang på Nicklas och Max. När vi kom hem och påbörjat maten ringde mamma och meddelade att nu fick hon åka hem.
Nu var det för sent för att åka och hjälpa henne. Eftersom vi var övertygade om att hon inte skulle få åka hem så tog vi varsin liten whisky innan maten. Jag tog dock bara några små smuttar och hade kanske kunnat köra. Nu mötte Kimmen henne i stället. Bra! Vi åt vår pizza. Tittade på Dobidoo och Skavlan.


Torsdag 8 november 2012

Dagen passerade utan att något särskilt hände. Jag pratade med mamma och hon fick inte gå hem. Hon hade fortfarande feber. Alldeles för hög sänka. 150 tyder på en infektion i kroppen som dom inte vet vad den beror på.
På kvällen var det kör. Det var kul. Vi fick sjunga jullåten vi ska tävla med i Julkörskampen på Gränby Centrum.
På vägen hem stannade vi till och köpte lite frukt på Coop. Strax efter jag kommit hem kom även Stefan hem.


Onsdagen 7 november 2012

När jag vaknade var Sandra redan uppe och hade duschat. Jag kokade gröt åt oss och vi åt tillsammans innan hon måste ruscha iväg. Jag började fixa till mig innan det var dags att för att försöka få upp barnen. Det tog en stund att få liv i dem men sen gick det bra att fa dem att göra sig iordning, äta frukost och komma iväg i tid. Sen blev det bråttom att bli färdig själv och komma iväg. Jag tycker inte om att lämna huset med obäddade sängar så det blev lite stressigt men jag hann med det också.
Under dagen pratade jag med mamma flera gånger. Hon ville hem men fick inte. Vi bestämde att jag skulle åka och hälsa på henne och ta med en smarrig macka då hon inte gillar maten på sjukhuset. Jag gjorde i ordning två mackor åt oss var. Jag kände mig så stressad och så orolig och ledsen. Hur var det med pappa? Hur skulle det gå med mamma. Jag hade i och för sig pratat med personalen på Ärlinghem och fom sa att det var ok med honom. Mammas väninna lovade att gå till pappa med en tidning. Så snällt. Eva ringde från Arlanda och jag tog mod till mig att be dom svänga in om pappa på vägen hem. Klart att dom kunde och jag kände en stor sten falla från minna axlar. Lite senare ringde hon från mammas hemtelefon. Hon var där och hämtade lite prylar som jag skulle ha tagit in till mamma. Nu erbjöd hon sig att ta vägen förbi även mamma. Åh vad glad och tacksam jag blev. Jag blev nästan gråtfärdig av lättnad. När jag sedan kom hem fick jag nästa glädjechock. I brevlådan låg ett fint kort med blomstercheckar från Inger och Sara. Jag blev så himla glad att tårarna kom. Resten av kvällen tog jag det väldigt lugnt. Jag tvättade och hängde tvätt men annars gjorde jag inget speciellt.


Tisdag 6 november 2012

En vanlig arbetsdag. Mamma kvar på sjukhuset. Hon har fortfarande lite ont bröstet. Hon har fått hög feber. När jag pratade med henne trodde jag först att hon grät men hon frös så att hon skallrade tänder. Jag frågade om hon inte bett om en extra filt. Jag har tre stycken svarade hon. Själv har jag ont i mitt revben. Speciellt när jag lägger mig på kvällen. På kvällen kom Sandra och barnen hit. Dom skulle sova här för att Sandra behövde åka tidigt nästa morgon. Melker hade gjort en fin tavla till oss för att vi varit gifta så länge. att vi har bröllopsdag i maj spelar ju ingen roll. Dom han nästan bara fika innan det var dags att gå till sängs. Dom sov i våra sängar medan jag sov i gästrummet. Stefan sov i Tyskland.


Måndag 5 november 2012

 På morgonen hade jag tid hos företagsläkaren för att göra en inte helt bekväm undersökning på ett inte helt bekvämt ställe. Kan ju säga så mycket som att jag var tvungen att ta ett lavemang innan. Det gick bra trots at jag var orolig innan. Passade också på att fråga om mitt revben och fick det uppmuntrane beskedet att jag följde läroboken. Det gör ondare och ondare ju längre tiden går. Kulmen brukar vara efter 5-10 dagar då det gör som ondast. Sedan kan det ta upp till 5-6 veckor innan man är besvärsfri. Jag var på dag 5!
Halv tio var jag på jobbet. Strax före tolv ringer mamma och säger att hon är på Ö o B och att hon ramlat ihop där. Hon visste inte vad som hänt men att hon inte kunde ta sig hem. Det var bara att slänga sig i bilen och åka dit.
Mamma satt på sin rullator utanför kassan. Hon var vit i ansiktet. Hon bad mig prata med kassören. Han berättade att hon stod och skulle betala när hon bara försvann in i sig själv och plötsligt började segna ner. Som tur var stod det en man bakom henne som fick tag i henne. Själv minns hon bara att hon fick problem att knappa in koden i betalterminalen och att hon sedan kände att en man höll i henne. Hon frågade vad han gjorde och han svara att hon plötsligt segnade ner så han tog tag i henne.
Jag frågade om hon ville att jag skulle ringa ambulans för hon hade ont i bröstet. Det ville hon inte. Jag frågade om hon trodde att hon kunde gå till bilen. Hon ville försöka och vi gick ner mot min bil. Hon fick ondare och ondare och jag sa att hon fick sätta sig i bilen så skulle jag ringa 112. Jag fick prata med en sköterska som undrade om jag kunde köra mamma in till Danderyd. Men jag vågade inte. Dom lovade att skicka en ambulans. Ambulansen kom ganska snabbt. När dom tagit hand om mamma åkte jag hem till henne och hämtade hennes toalettsaker och lite annat. Efter det åkte jag efter amulansen till Danderyd. I bilen blev jag gråtfärdig och kände mig väldigt liten och ensam. Jag kände att jag inte ville vara ensam om det här men Eva var i Antibe och Inger var ju i Kalmar så det var inget annat att göra än att ta hand om det själv.
När jag kom in till akuten var mamma omhändertagen av läkare. Hon hade fått ett blodtrycksfall i ambulansen så det var ju tur att jag inte körde henne själv.
När de tagit allehanda prover fick vi vänta någon timma innan hon fick komma upp på skiktröntgen då dom misstänkte en propp i lungan. Det var det inte. Ny väntan på akuten innan dom körde iväg henne på hjärt-kärlröntgen. Då valde jag att åka tillbaka till jobbet. Jag kunde ju inte göra mer ändå.
Jag jobbade ända tills Anders skulle stänga. Jag var så hungrig. Det enda jag åt till lunch var en mûslibar som jag köpte i en automat medan mamma var på röntgen.
Varför har dom bara automater där man ska mata i mynt på såna ställen. Vem sjutton går omkring med mynt idag. Det fanns en automat med någon typ av kortläsare men den var bara för personal. 
Jag gjorde potatis och purjolökssoppa som vi åt till middag. Sedan blev det TV-fotöljen resten av kvällen.
Det lugn som jag lyckats skaffa mig under helgen var borta i en handvändning. Magen som varit bra hela helgen var i uppror igen.
Sammantaget blev det en riktig skitdag.
 

Söndag 4 november 2012

Sista dagen på Masesgården. Vi gick upp tidigt. Så tidigt att vi hann gå och dricka potatisvatten 07,15. Sedan blev det lätt yoga. Tyvärr hade jag så ont i revbenet att jag inte kunde göra alla rörelser.
Vi åt en sista frukost innan det var dags att gå till rummet och packa våra väskor. 11,00 var det dags att checka ut och åka hemåt.
Jag ville inte lämna gården. Jag hade kunnat stanna 1 vecka till och delta i alla aktiviteter.
Man kände sig så lugn och avslappad.
Det var ingen billig helg men den var värd vartenda öre.
 
 
Hejdå Masesgården. Vi kommer tillbaka fler gånger.
Vacker himmel på hemvägen.
 

Lördag 3 november 2012

Vi gick upp tidigt för att vara med på vattengympan 7,30. Sedan blev det frukost innan det var dags för mig att gå till doktor Sten Elis. Klockan 11. Han gjorde zonterapi och helskotta vad ont det gjorde på de punkter som motsvarar mina problemområden. När han tagit reda på vad jag hade problem med fick jag behandling för det. Genom att titta på mig där jag låg på britsen. Fastslog han att jag så väldigt lugn ut men att det finns mycket oro inom mig. Oj så rätt han hade. Det kändes bra att prata med honom. Jag kände mig lättad när jaggick därifrån. Medan jag var där var Stefan på Algkur. Klockan 11,15 var det rytmisk dans. Det hade jag velat vara med på men tyvärr hann jag ju inte det.
Efter lunchen som bestod av jättegoda grönsaksbiffar plus alla goda grönsaker och röror.
Vi hann med en kortare promenad innan det var dags för mig att gå på algkur. Så himla härligt.
Så här står det i Masesgårdens beskrivning:
En utrensande, balanserande och energigivande inpackning med spirulina och blåstångsalg. Kroppen peelas och packas in i en mineral- och vitaminrik alginpackning som får verka i värme. Hon började med att skruppa huden med en sorts vantar som påminnde om såna som man kan köpa och skrubba potatis med. Jag bara rös av välbehag när hon skruppade min rygg. När jag låg inpackad i plast oh tjocka täcken på en uppvärmda massagebädden fick jag en ljuvlig ansiktsmassage.
Efter den avslutande duschen smög jag mig in i gympasalen där det var slow-kurs. Alla låg på mattorna lyssnade på Jim som gick igenom avslappningsövningar. Strax efter kom även Stefan som varit hos Dr. Elis.
Vi hann bara tillbaka till rummet och byta om och fixa till oss innan det var dags att gå och äta middag. Det serverades en god grönsakssoppa och som vanligt jättegott bröd och massor av grönsaker och röror.
Efter middagen var det  Myskväll med sång och musik. Det serverades ostbricka. juice, nötter och frukt. Jim spelade gitarr och sjöng. Efter det gick vi till Poolhuset och tittade på Så mycket bättre där det var Olle Ljungströms kväll. Den här säsongen har börjat riktigt bra.
Sedan var det bara att hoppa i säng.
Inte någon natt har jag sovit bra pga mitt onda revben. Jag vaknar varje gång jag vänder mig.
 
Ostbricka
Jim spelar och sjunger för oss.
 
 

Fredag 2 november 2012

Vi sov ut på morgonen och hoppade över morgonyogan. Frukost serverades mellan 8,30 och 9,30.

7,45 kunde man gå till matsalen och dricka potatisvatten men vi hoppade över det med.

8,30 gick vi till frukosten. Det som serverades var två sorters gröt, yoghurt, te och massor av frukt,  grönsaker, nötter. Det serverades inte kaffe och  inget bröd. Det är ju så vi äter frukost hemma också förutom att vi dricker kaffe också.

Det man kunde få var en kaffeliknande dryck som hette Bambu instant. Det består av fikon, vete, korn, cikoria och ekollon.

Det smakade inte tokigt faktiskt. Inte som kaffe dock men lite kaffeliknande. Bra för matsmältningen var det visst också.

Frukostbuffé

Klockan nio hade Stefan tid för ansiktsbehandling för män. Under tiden gick jag runt bland husen på Masesgården och strosade.

 
 

Klockan tio var det min tur att få ansiktsbehandling. Ljuvligt skönt som vanligt. Jag älskar att ligga där och bli omhändertagen och insmord med härliga krämer.

Efter behandlingen tog vi en promenad ner till Siljan. Tyvärr var vädret inte det bäst men det var i alla fall uppehåll.

När vi kom tillbaka var det dags för lunch. Nu serverades massor av grönsaker, både kallskurna och gratinerade. Goda röror. Vi fick lära oss att inte dricka något till maten. Då är risken att man inte tuggar ordentligt innan man sväljer ner den med det man dricker. Man ska dricka efter att man ätit.

På eftermiddagen tog vi en tur till Leksand där vi handlade lite. Bl.a. köpte vi Cappucinopåsar. Vi var båda lite tunga i huvudet pga kaffeabstinens. Man får inte servera kaffe om man vill kalla det Hälsohem men vad vi gjorde på rummet brydde de sig inte om. Ändå kändes det lite förbjudet när vi gjorde i ordning varsin mugg med kaffe.

Efter vår utflykt deltog vi i en Slow-kurs. Medan vi som deltog slappade på yogamattor pratade Jim och vårt stressiga liv. Hur vi stressar runt för att hinna göra så mycket som möjligt. Hur barnen idag är så uppbokade att de knappt hinner leka osv. Många runt oss i gympasalen lyckades verkligen slappna av och började snart snarka. När Jim pratat färdigt var det dags för avslappningsövningar och då slumrade jag också till.

Efter kursen gick Stefan och jag till poolen och simmade i det varma vattnet som höll  30°.

Vi  avslutade med att sitta i den ännu varmare bubbelpoolen. Där fick vi sällskap av en mycket pratsam kvinna från Stockholm.

Sedan var det dags för middag. Det serverades en varm soppa som jag inte kommer ihåg vad det var. Den var gul i alla fall och serverades med en citronkräm (typ creme-fraiche med citronsmak).  Massor av grönsaker. Ett bröd som var så gott. Hummus och en massa andra röror.

Efter middagen deltog vi en liten Rita och berätta lek som Vibeke kallade Symboler – rötter till ditt undermedvetna.

Vi fick ett antal givna saker att rita. Sedan vek vi pappret två ggr och delade in de fyra delarna i Barndom, Ungdom, Medelålder och Ålderdom. Det blev många skratt när vi skulle tolka vad vi ritat.

Min teckning. Jag undrar vad ängeln i Ålderdomen symboliserar. Att jag ska dö eller att jag är änglalik ;)

Klockan åtta gick vi till ett TV-rum alldels intill vårt rum där vi tittade på Skavlan innan vi gick till sängs.

 


Torsdag 1 november 2012

Jag jobbade fram till 12. Då åkte jag hem och värmde på rester av tjockpannkakan till lunch. Stefan kom strax efter halv ett. Vi åt lunchen, plockade undan och packade bilen. Strax efter halv två kom vi iväg. Vi ställde kosan mot Siljansnäs och Masesgården i Dalarna. Drygt tre timmar senare var vi framme. Vi checkade in och fick vårt rum. Ett jättemysigt rum i ett av husen på gården. Vi hann att plocka in vår packning innan det var dags att äta middag. När vi checkade in fick vi varsin namnskylt som vi fick ställa ut på det platser vi ville ha i matsalen. Där kommer vi att sitta vid alla måltider under helgen. All mat är vegetarisk och nu var det tomatsoppa och hembakat bröd. Olika röror och grönsaker. Det var mycket gott. Under middagen fick vi lite information om Masesgården och om helgens aktiviteter. Det är Slow weekend. Man ska ta det lugnt, komma ner i varv och ha det bra. Våra guider under helgen var Vibeke Saxe och Jim Sandlund. Vi hade glädjen att ha dem vid vårt bord. Först kändes lite jobbigt. Skulle vi behöva kallprata vid varje måltid. Kallprat är jag inte bra på. Men jag hade inte behövt oroa mig. Dom var jättetrevliga och lätta att prata med. På kvällen var vi med på avslappningsövningar. Jag trodde att jag skulle somna ovaggad men icke. Nu har jag sovit kasst i 4 nätter.

Har problem med att ladda upp bilderna. Jag får göra det senare.

Vårt mysiga rum.
En härlig fruktkorg väntade på oss. Frukt, mörk choklad och lite prover. Trevligt
 

Onsdag 31 oktober 2012

Jag jobbade som vanligt. Efter jobbet åkte jag ut till Max och Sandra. Sandra behövde åka och jobba en stund. Hon har ju vabat nu mär Max har vattkoppor. Max och jag åt våfflor med sylt och grädde till middag. Sedan blev det lek och bus för hela slanten. När jag kom var han lite trött men det gick över. Vi jagade varandra så jag blev alldeles slut och slängde mig på soffan. Max kom efter och råkade köra knä eller fot i mina revben. Sen lugnade vi ner oss, satte oss i soffan och tittade på TV. Då var han på gränsen till att somna men så kom mamma Sandra hem och det blev full fart på honom igen. Strax före nio åkte jag hem. Jag började packa inför Dalaresan. Vid tio kom Stefan hem från Holland. Sedan var det bara att hoppa i säng för att orka med torsdagen.