Midsommarafton

....bättre sent en aldrig.
Årets midsommar firade vi med barn och barnbarn hemma hos fam. Krogius.
Jag hade på min lott att göra sallad och fixa bröd. Plus eget kött att grilla och dryck till maten.
Det blev en snabb tur till Maxi på förmiddagen.
Sedan var vi tidsoptimister och det blev lite stressigt på slutet. Vi skulle vara där 12,30 men vi kom inte iväg förrän då. Det visade sig dock att vi var först på plats.
Efter ett tag droppade resten in.
Medan killarna fixade lövningen av midsommarstången så gick vi andra ut och letade blommor. Vi hamnade efter ett tag i Sigtunastiftelsens rosenträdgård. Ett jättemysigt ställe som jag aldrig sett tidigare. 
Vi strosade runt och tittade en stund innan vi begav oss tillbaka till de andra.
När stången var klädd var det dags för sillunch och därefter blev det tipspromenad och 5-kamp. Det visade sig att det var samma tipspromenad som vi hade förra året. Men hade vi lärt oss något? Nä! Det gick uselt. Mitt lag förlorade :(
Medan vi lekte kom det några regndroppar men sedan klarnade det upp igen.
Efter lekarna var det dags att börja med middagen. Vi hjälptes åt att göra sallader och röror med killarna grillade (vad annars).
Jag hade kycklingfilé som jag lagt i marinad som Jonas Borsén tipsade om på P4. Det blev gott.
Efter middagen ville Max att jag skulle leka med honom och Esther. Vi lekte kurragömma tills det var dags för fika.
Nu började myggen bli ettriga och vi flyttade in. Stefan och jag valde att tacka för oss och åka hemåt.
 
 
 
 
 
Max fotograferade Sandra och Veronica
Och mig...
Sedan visade han hur jag skulle göra......
Sen gjorde han likadant.....
 
 
 
 

Besök i Bestorp

 
 
Förra fredagen tog vi en tur ner till Bestorp och hälsade på Kerstin och Iffe.
Vi kom iväg halv elva hemifrån. Stannade till på Stavsjö Kkrog och fikade. Kaffe och macka. Eftersom jag gör ett litet test för att se om jag ev. är glutenöverkänslig så hoppade jag över brödet och åt bara köttbullar, rödbetssallad och grönsakerna. Vi var inte direkt ensamma där. Det kryllade av bilar med cyklar på taket och baktill. Alla på väg mot Vätternrundan.
Vi var framme i Hagen vid tresnåret. Alltid trevligt att komma dit. Kerstin bjöd på otroligt god kalvstek till middag.
Vi startade lördagen med en drygt 4 km lång promenad på morgonen. Efter frukosten åkte vi en tur till miljöstationen i Linköping för att slänga en gammal tjock-TV. Sedan åkte vi vidare mot Gamla Linköping. Vi strosade runt och tittade innan vi gick in på Dahlbergs Café och fikade. De andra tog varsin bakelse medan jag gjorde en repris frän fredagen och åt köttbullemacka utan macka.
Det var rätt lite folk i rörelse och vi valde att ta oss tillbaka mot Bestorp igen.
Vi stannade till på en ny butik på vägen ut. Östenssons hette den. Dom hade en jättefin delikatessdisk med mycket smarrigt. Dom hade även en juicemaskin där man kunde pressa sin apelsinjuice själv. Jättegott!
Stefan och jag bestämde oss för att stanna till där på hemvägen och köpa med oss något gott från delikatessen. På eftermiddagen hjälpte Stefan Iffe att få ordning på gräsklipparen och klippte sedan det gräs som Iffe inte kunnat klippa pga krångel med klipparen.
På kvällen satt vi i uterummet och pratade hela kvällen. Just när vi skulle gå till "vår stuga" började det regna. Vi hann göra oss i ordning och komma isäng innan ovädret brakade loss. Det blåste och ösregnade hela natten.
När vi vaknade plockade vi ihop alla våra prylar innan det var dags för frukost. Kerstin och Iffe gillar liksom vi långa härliga frukostar. 
Vi tackade för oss på påbörjade resan hemåt igen. 
Vi stannade till och handlade på Blomstertorget. Dom har så himla mycket fina blommor och trädgårdsprylar.
Det blev som vanligt en massa plantor och dammprylar. Några burkar fiskmat åkte också med. Där rök en dryg tusenlapp. Sedan gick vi in på Östenssons och handlade med oss Revbesspjäll och potatis och baconsallad. För att kunna hålla det kallt tills vi kom hem köpte vi en stor påse fryst kycklingfilé och en påse frysta grönsaker. Jag pressade också en ½ liter apelsinjuice att ha under resan.
Vi valde att inte stanna förrän vi var vid Stora Wäsby. Där åkte vi i McDonalds Drive in och köpte lite att äta. Jag tog en Kyckling/pestosallad och Stefan tog en hamburgermeny som vi åt under färd.
När vi kom hem planterade jag blommorna och Stefan pysslade med annat trädgårdsarbete.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite av de blommor vi köpte på Blomstertorget
 
 
Här pressade vi smarrig apelsinjuice. 
 
 

Sveriges Nationaldag och födelsedagsfirande

Vi hoppade över motionen på morgonen. Efter frukost gjorde jag färdig smörgåstårtan. Hade mina funderingar på hur jag skulle lyckas fylla hela den stora ytan med garnering. Men det var visst inga problem. Till slut blev det nästan för mycket.
 
Jag var klar i god tid innan gästerna skulle anlända. Till barnen gjorde jag en pannkakstårta. Med grädde och färska bär.
Klockan två började gästerna droppa in. Dom flesta hade lyssnat på mina önskemål om att inte köpa något till mig. Istället ville jag att dom skulle köpa Unicefs (eller liknande) hjälppaket. 
Barnen kom med den fina tavlan som Caroline af Ugglas målat. Nu var den inramad och fin. Sedan fick jag en fin fotobok med bilder ur mitt liv. Kul
 
Vi hade jättetur med vädret och kunde sitta ute på altanen hela eftermiddagen.
Smörgåstårtan var lite smaklös tyckte jag men de andra tyckte den var god. Ska jag göra en sådan igen så byter jag nog ut ett av lagren mot någon pastej eller liknande som bryter av lite. Nästan hela tårtan gick åt.
Till kaffet hade vi köpt himmelskt goda tårtor på Maxi. En apelsintårta och en Schwartswald. Apelsintårtan var min favorit. Fräsch och god i värmen. Jag hade också färska jordgubbar och honungsmelon.
 
När alla gått hem tog vi itu med disken och röjde undan bord och stolar ute.
 
 
Fredagen var ledig dag. Vi började med att ta en promenad på morgonen. Först ett varv i skogen och sedan fortsatte vi på gatorna då det var så mycket flygfän i skogen. Det blev 4,87 km. Efter frukosten åkte vi till Uppsala en snabbis. Stefan skulle hämta några prylar på jobbet och vi skulle utföra några ärenden.
Han släppte av mig vid IKEA och åkte sedan till jobbet.
 
Jag började med att gå in på Stadium och köpa nya gummiskydd till våra stavar. Sedan blev det ett snabbt varv på IKEA. Där jag köpte plastpåsar, några plastburkar och klädnypor. Sedan mötte jag Stefan på kaféet som ligger i Coops entré. Vi drack kaffe med blåbärsbulle till innan vi åkte vidare till Sportson som ägs av en gammal arbetskamrat till Stefan. Där köpte vi nya däck och pegs (trickpinnar) till Melkers cykel. 
Vi hann hem och ställa bilen på uppfarten innan det var dags att hämta Melker i skolan.
Efter att vi ätit sen lunch gjorde Stefan bytte Stefan däcken och monterade pegsen.
 
Vid fyra kom Sandra och hämtade honom. Vi åkte och handlade middagsmat.
 
 
På kvällen satte Stefan upp min tavla på väggen. Det blev fint. Fast jag ser nu att den nog måste upp lite till. 
 

Veckan som gick.

Lördag efter vi kom hem tog vi hand om all tvätt och pysslade i trädgården efter att Inger och Sara åkt. På söndagen cyklade vi ut till Sandra, Nicklas och Max. Vi fikade och Max och jag lekte. När Nicklas och Max åkte för att titta på Monstertruckar cyklade Stefan och jag hem igen.
I måndags morse åkte Stefan på jobbresa till Varberg och Alingsås bl.a. Jag jobbade. Blev firad på jobbet fast jag smet iväg. Det hade jag inte väntat mig. Jag trodde nog inte att det var så många som visste att jag fyllt år. En fin bukett och presentkort på restaurang Båthuset fick jag.
Tisdag började jag dagen med 30 min gång på löpbandet. På kvällen var jag och åt middag med mamma. Sill, potatis, gräddfil och gräslök. Somrigt och gott. Måndag och tisdag bjöd inte på någon vidare värme. 14 grader kändes kallt efter Cypern.
Onsdag morgon gick jag 35 min på löpbandet. Vi jobbade halv dag. Efter jobbet åkte jag direkt till Maxi och handlade inför kalaset för grannar och de ur familjen som inte var med på Cypern.
Efter handlingen hann jag med att städa båda toaletterna innan det var dags att åka till Veronica på Salong Längtan. Jag fick prova en ny ansiktsbehandling. Jätteskönt var det.
När jag kom hem igen hade Stefan kommit hem från sin resa. Vi åt middag innan jag påbörjade smörgåstårtan till torsdagen. Stefan dammsög och plockade undan.


Cypern del 3

Onsdag 29 maj. Stefans födelsedag. Vi hade ju bestämt att vi inte skulle köpa något. Men eftersom jag vet att Stefan alltid gör det i alla fall så hade även jag gjort det. 
Jag gratulerade honom med en bok och hans favoritparfym Free från Dolce Gabbana.
Vädret var mulet men varmt. Vi låg vid poolen som vanligt efter promenad och frukost.
På kvällen gick vi in till Ayia Napa för att äta födelsedagsmiddag på Hokkaido där Stefan bokat plats vid ett Teppanyakibord. 
Kockarna showade och var helt galna. Det var gott och väldigt mycket. Jag var proppmätt trots att jag fick lämna en hel del av maten.
Vår kock ville se lite skräckinjagande ut på bilderna.
 
Lite eld ingick också i showen.
 
Efter middagen tog vi en tur genom ett ganska öde Ayia Napa. Lite sorgligt att se hur lite folk det var ute. Många lokaler stod tomma och igenbommade och på barer och restauranger var det glest med gäster. Vi tog oss tillbaka till hotellet igen.
 
Torsdag och vår sista hela dag på Cypern. 
Vi badade, solade och badade igen. Lunch åt vi på La Tasca. Jag åt en ost och skinktoast. På eftermiddagen tog Stefan och jag en tur upp på klipporna och tittade på det alldeles turkosblå vattnet.
Även middagen åt vi på La Tasca. Stefan och jag åt Sesampanerad lax med Teriyakitouch. Gott.
 
Fun Pool 
 
Efter middagen gick vi hem och packade.
 
Fredag 31 maj. Hemresedag. Ingen promenad. Efter frukost checkade vi in vårt bagage. Smidigt och bra att man kan göra det på hotellet. Ingen kö var det heller så det gick snabbt och bra. Efter det gick vi till poolen och badade till klockan 10. 
Klockan 11 kom bussarna för att ta oss ut till flyget.
Självklart blev det glass och fotografering vid muren utanför supermarket i väntan på bussarna.
Hej då Cypern!
Även hemresans boarding blev försenad pga av att det var så många med extra hjälpbehov.
Vi landade något försenade på Arlanda. Lååång väntan på väskorna. Tror bara det är på Rhodos det har tagit längre tid att få väskorna än det gör på Arlanda.
När vi kom hem åkte Inger och Sara och handlade. Dom hämtade även upp mamma så att hon skulle få träffa dem innan de åkte tillbaka till Kalmar.
Lördag morgon vaknade jag kl. 5. Då var Inger och Sara redan uppe och påklädda. Jag hade sovit uselt och var jättetrött. Strax före sex vinkade vi av dem och gick och lade oss igen. Jag vaknade 9,10 igen.
 
 

Cypern del 2

Söndag 26:e maj, Mors dag och vår bröllopsdag. 40 år! Det är inte klokt!
Stefan hade köpt en present trots att vi inte skulle det. Jag fick en flaska parfym. Cleans nya. Skin.
 
 
Efter promenaden knackade det på dörren och in kom Sandra, Mathilda och Melker med en Mor Dagspresent.
Vad glad jag blev. Det hade jag inte väntat mig.
 
Efter frukost låg vi vid poolen.
Jag tror att vi åt både lunch och middag på rummet. Inger, Sara, Stefan och jag tog en tur längs gatan och hittade en lite större livsmedelsbutik där vi handlade lite. 
Måndag 27:e och min födelsedag. Vi hoppade över promenad och åt gemensam frukost på Åströms altan.
Sandra ringde upp Nicklas och Sandra Ö för att dom skulle vara med när jag fick min present av dom. FaceTime fungerade inte så det fick bli högtalartelefon istället.
Och oj så överraskad och glad jag blev när dom på Mickes Ipad spelade upp en film där Caroline af Ugglas står med en av sina tavlor i händerna och gratulerar mig! 
Inte i min vildaste fantasi hade jag kunnat gissa det. Men nu föll en polett ner! På senaste körträningen gav vi henne en blomma och hon sa något om att Sandra visste hur det ser ut hemma hos henne för hon har ju varit där..... Jag trodde att hon blandat ihop Sandra med någon annan körmedlem. Vi är ju ca 1500 i båda körerna.
Jag misstänkte ingenting!
Av Stefan fick jag en Parisresa med honom i höst. Av Inger och Sara fick jag det som jag sagt till alla att jag önskade mig Unicefs startpaket:
för 5 mammor med 5 myggnät, 10 doser stelkrampsvaccin, 10 doser mässlingsvaccin och 15 doser poliovaccin.
Dessutom fick jag vaccinpaket med 30 doser mässlingsvaccin och 30 doser poliovaccin.
Av mamma, Eva och Thord fick jag ytterligare 5 startpaket från Unicef.
Jag hoppas verkligen att det kommer till nytta för dem som behöver det bättre än jag.
Jag hade haft riktig åldersnoja kvällen innan födelsedagen. Tyckte att det lät förskräckligt när jag sa att jag skulle fylla 60. Melker piggade upp mig genom att säga att jag inte behövde vara ledsen över att jag blev gammal för det är jag ju redan. Knasungen.
Dagen tillbringade vi vid poolen. På kvällen åt vi middag på Fino. Jag åt fläskfile med klyftpotatis och rödvinssås. Mycket gott! 
 
Tisdag 28 maj. Vi hade förlovningsdag! Den firade vi inte på något speciellt sätt. 
Vi låg vid poolen i stort sett hela dagen. Med avbrott för lunch och fika på rummet. Åströms, Stefan och jag åt lunch på Christoffers. Smarrig omelett. Det var kul att se ägarnas barn som vi följt sedan dom var små. Sist vi var där föddes sonen. Nu var han ca 3 år.
Inger och Sara åt på rummet.
Efter lunch gick Mathilda, Sandra, Stefan, jag, Inger och Sara till Nissi beach och tog ett snabbt bad. Det var varmare i vattnet än jag trodde.
Mathilda och Sandra stannade kvar när vi gick tillbaka.
 
På kvällen åt vi Carbonara på Åströms altan. Det gör vi alltid en kväll på våra gemensamma resor.
 
På kvällen var vi på Lemon bar där showteamet hade ABBA-kväll. Det var en besvikelse då dom gjort om alla låtar nästan till oigenkännlighet. Överlag var årets team varit sämre än tidigare år. Kanske att dom blir varmare i kläderna och låter bättre framemot hösten då vi brukar vara där.
 
 
 
 
 
 
 

Cypern del 1

Då var vi tillbaka från vår Cypernresa. Vi har haft det jättebra.
Vi brukar ju åka på hösten men i år blev det försommaren för att komma ifrån födelsedagsfirande (vilket man ju ändå inte gör).
Inger och Sara kom upp från Kalmar redan på torsdag lunch. Jag jobbade så dom åkte hem till mamma tills jag slutade.
Fredag morgon larmade mobilen redan 03,30. Då hade jag nästan inte sovit någonting alls! Men det gick bra ändå.
Kvart över fem hämtade taxin oss och vi sammanstrålade med fam. Åström som kommit lite före oss.
Efter incheckning fikade vi och köpte tidningar innan det var dags att gå ombord. Det var många handikappade med så det tog lite tid att boarda planet och vi blev något försenade.
Flygresan gick bra och efter fyra timmar landade vi i ett något disigt Larnaca. Det var varmt och jag var övertrött.
En nyhet var att man checkade in på hotellet redan på flygplatsen. Mycket smidigt och snabbt.
När bussarna stannade utanför hotellentrén var det bara att gå direkt till rummen. Vi hade rum 626, Inger och Sara rum 628 (bredvid oss) och Åströms 623 (snett under oss).
Efter att vi installerat oss och fikat gick vi och doppade oss i poolen.
Första middagen åt vi på La Tasca. Och det blev som vanligt Souvlaki.
Det var ett trött gäng som gick till sängs tidigt den kvällen.
Lördag morgon larmade mobilen 07,10.
Jag gick upp och gjorde mig redo för promenad.
7,30 mötte vi Inger och Sara och sedan gick vi den runda som Stefan och jag brukar gå när vi är på Cypern.
det knappt 5 km och tar strax under 50 min. Efter promenaden köper vi bröd i supermarket. Inger och Sara gick till rummet och Stefan och jag simmade några längder i poolen innan även vi gick till rummet. Så här gjorde vi varje morgon utom onsdag som var min födelsedag.
Vi älskar att ta det lugnt och sitta på balkongen och äta frukost länge.
Vi kom till poolen runt elva. Första dagen var Inger, sara och jag med på vattengympa men resten av veckan skippade vi det.
Vi åt lunch på La Tasca. Inger och jag delade på en pizza. På kvällen åt Cypriotisk buffé. Även det på La tasca.
Inger redo för avfärd. Bakom henne skymtar Mathilda och Sandra.
Melker på Arlanda.
 
Första middagen. Souvlaki!
Två blekfisar redo för morgonpromenad.
Gröt och äggfrukost på balkongen.