Härlig vårsöndag...

 I dag hade vi inga måsten.... Visst finns det massor av grejer att ta tag i hemma. Strykning mm. Men inget som måste göras omgående.
Vi bestämde oss för att åka in till stan och ta en promenad på Djurgården.
Vi parkerade nedanför Djurgårdsbrunns Värdshus och tog oss längs Djurgårdskanalen ner mot Blockhusudden.
Vi var inte direkt ensamma. Det var väldigt mycket folk som promenerade. I solen var det riktigt härligt. Vi hade tänkt ta något att äta på Pontus by the Sea där vi ätit ett par gånger förr. Men det fanns inte kvar! Där det legat fanns nu bara en rivningstomt kvar. Det var visst några år sedan vi var där senast :)
Vi gick tillbaka mot bilen och Djurgårdsbrunns Värdshus. Där var det fullt av folk i trädgården och lång kö vid dörren.  Det fick bli en Gourmetrulle (Tunnbröd med mos, rostbiff och steppsallad) i Apotekskiosken på andra sidan gatan. Även där var det lång kö men det gick i alla fall snabbare. 
Vi satte oss i solen och åt. Äntligen kändes det som om det är vår på gång.
När vi kom hem drack vi kaffe i uterummet. Jag var ute och kikade om jag skulle se några fiskar i dammen. Och det verkar som om de flesta klarat den långa kalla vintern. Jag såg flera yngre guldidar, kul. Stefan röjde lite i trädgården och jag lagade middag. Idag blev det Köttfärslimpa med gratinerade tomathalvor och potatispuré (ur Morberg lagar Husmanskost). Det blev riktigt gott.
I kväll har vi tittat på Mästarnas Mästare.
 
 
 
Under isen skymtar två av våra gamla Guldidar. Dom var skygga och simmade iväg direkt när jag kom fram till kanten. Senare i sommar kommer dom att komma fram för att få mat när man närmar sig dammen.
 
 

Veckomatsedel mm

Så mycket lättare vardagen blir när man planerat maten i förväg och dessutom handlat hem allt. Det svåra är att variera maten och få med så mycket av kostcirkeln som möjligt. Vi har ätit gott i veckan som gick.
För övrigt har det varit en ganska vanlig och lugn vecka. Tisdag efter jobbet hjälpte jag Sandra Ö på jobbet en liten stund. I onsdags tränade vi lite. I torsdags var det dags för kören igen. Tyvärr kunde inte Sandra vara med. Trist! I fredags var jag ledig. Då lånade vi E:s släpvagn och körde iväg en massa sopor till tippen. Fikade hos mamma och körde iväg en fåtölj till tippen åt henne med.På eftermiddagen städade vi huset. Lördag förmiddag var vi barnvakt till Max ett par timmar medan Sandra och Nicklas hade däckbytaröppet på verkstaden. Jag fick sommardäcken pålagda på min bil också. På eftermiddagen handlade vi för kommande vecka. Vi bjöd mamma på middag. Stekt fisk med yoghurtremulad och potatis.

 
 

Idag är det....

Tre månader sedan min älskade lilla pappa somnade in. Även om det inte var helt oväntat är det svårt att fatta det ibland. Att han inte finns där. Att jag inte har någon pappa längre. Att vi inte får höra hans härliga skratt mer. Men jag tror att du har det bättre nu. De sista 7 åren var inget liv för en allkonstnär som du. Sov gott lilla pappa.


Kalashelg

I fredags fick jag jobba eftersom jag var ledig i torsdags eftermiddag. Vi tackade av en av killarna som slutade. han bjöd på tårta. Eftermiddagen blev lugn. Stefan mådde inte bra. Feber och ont i magen.
Lördag förmiddag var vi på Coop och handlade lite som jag missat till Portersteken jag skulle tillaga. När vi kom hem satte jag igång med den. 1,5 tim skulle den puttra i grytan. Jag hann med 1 tim innan det var dags att gå över och gratulera grannen Eskil som fyllde år. Vi hade köpt två gammeldags pelargoner till honom. Det är hans favoritblommor. Mycket gott till fikat bjöds det på. När vi kom hem fortsatte jag med portersteken. Det blev riktigt gott. Såsen var nog den godaste jag ätit. Efter middagen gjorde jag en matsedel och inköpslista för kommande veckan.
På kvällen blev det tv-tittande och tidigt i säng. Jag var så trött.
Idag på förmiddagen åkte vi till Maxi och handlade efter min lista. Stefan skulle passa på att tvätta min bil medan jag började handla. Typiskt nog funkade inte tvätten. Jag får fortsätta köra runt i min smutsiga bil en vecka till.
På hemvägen hämtade vi upp mamma. Jag hjälpte mamma med några betalningar innan vi åkte ner till Åströms för att fira Melker som fyller hela 8 år idag. Vad har alla dom åren tagit vägen. Det var ju inte länge sedan han var en liten skrutt. Även idag blev det gott fika. Nu får det bli smala linjen ett tag framöver. Tårta tre dagar i rad är lite väl mycket.
Till middag blev det stekt makrill med stuvad spenat och kokt potatis. Gott!
Under dagen har det snöat till och från. Ömsom stora flingor ömsom hagel.
Nu har vi tittat på Mästarnas Mästare. I morgon är det arbete som gäller. En vanlig vecka. Jobb mån-torsdag och kör på torsdag kväll.

Portersteken

Melker med presenten från oss.  (Bild lånad av Sandra)
 
Melkers smarriga tårta.

Dagens middag. Makrill md stuvad spenat och kokt potatis.


I dag har jag.....

...varit hos Osteopaten igen OCH fyllt i en egenremiss till en hudläkare.
Jag jobbade till lunch och sedan kom Stefan och hämtade upp mig.
Vi kom in till S:t Eriksplan klockan 13 och hade tid 13,20. Eftersom det var så fint väder satte vi oss på ett elskåp utanför porten och väntade en stund.
Osteopaten tyckte att jag blivit rörligare i bröstryggen. Jag har sluppit det mesta av dubbelslagen så jag kan ju bara hoppas att det är behandlingen som har den effekten.
När vi var klara hos Osteopaten gick vi in på Cajsa Warg och handlade lite. Vi hade tänkt fika men beslöt oss för att göra det på Ulriksdal istället.
Vi åkte direkt till Ulriksdals slottsträdgård och deras café. 
Jag tog kaffe och en smarrig Citronpaj. Stefan tog kaffe och banankaka. 
Sedan handlade vi blommor innan vi åkte vidare. Nästa stopp blev Stinsen där vi inhandlade present till Melker som fyller 8 år på söndag.
Till middag åt vi Burritos som vi köpte på Cajsa Warg.
Egenremissen till hudläkaren ska skickas in i morgon. Sedan får jag invänta tid för att kolla mina sår i ansiktet och mina kliande fläckar på skuldran. Såren i ansiktet är jag så gott som säker på att det är basaliom. Och jag är skiträdd för det. Tycker inte om att dom kanske måste skära mig i ansiktet och så nära ögat dessutom.
Men jag ska inte ta ut något i förskott. Men skraj är jag och jag har dragit mig för att söka läkare.
 
 
Den här döskallen väntade i Osteopatens väntrum tillsammans med mig.
 
Nya delen av cafét.
 
Tjusigt värre påhandikapptoan på Ulriksdal :)
 
 
 

Återbesök

Måndagen efter att Stefan kommit från Taipei var det dags för återbesök hos hans läkare på KS.
Vi fick veta att tumören var av en aggressiv och dödlig sort. Den hade trängt igenom prostatan (vilket hans första läkare sa att den inte gjort). Vi fick veta att det varit en komplicerad operation pga av att han inte fick tippas.
Vi fick också veta att hans PSA nu är noll och alltså finns ingen cancer kvar. Han ska kollas var 6:e månad och skulle PSA-värdet stiga det allra minsta, det räckte med 0,5, så vet dom att det cancern återkommit och kan ta tag i det på en gång.
Det kändes lite overkligt och läskigt att höra att cancern varit aggressiv och dödlig. Vilken himla tur att han kom i tid.
Nu håller vi alla tummar för att PSA-värdet fortsätter att hålla sig på noll!!!!!! 
 

Sen sist....

 
Stefan kom hem från en vecka i Hongkong och Taipei för jobbets räkning.
Firat Sandra Ö som fyllde 34. Jag fick följa med Sandra, Nicklas och Max till Grekens i Knivsta och äta födelsedagsmiddag den dagen hon fyllde. Stefan var i Holland och kunde inte följa med. Senare på kvällen kom han hem. Jag lagade baconbiffar och bakade en påsktårta som vi tog med oss till Iffe & Kerstin. Dit åkte vi på långfredagens förmiddag. Vi hamnade i långsamtgående köer mellan Botkyrka och Södertälje men vid halv fyra var vi framme.
Det var soligt men kallt i Huskvarna/Jönköping. Vi hade tänkt besöka deras nya kulturhus Spira på lördagen men det var stängt. Då åkte vi till länsmuseet istället men även det var stängt. Att gå på stan var det inte att tänka på. Det blåste isvindar. Det blev en tur till A6 som vanligt. Jag köpte en knallrosa kofta och Kerstin köpte en vit lite tunnare tröja. Vi köpte även påskägg till barnen.
På söndag förmiddag efter frukost packade vi in oss i bilen och for hem igen. Vi hann packa in våra väskor och ta en kopp kaffe innan vi åkte och hämtade Mamma och tog med oss henne till fam. Åström där vi blev bjudna på middag. Även Sandra, Nicklas och Max kom dit. Nu fick Sandra Ö sin present från oss. En mixer som hon önskat sig. Barnen fick påskäggen och Sandra och Micke fick blommor. Vi åt gott och spelade Sybarit (tror jag det heter). Mitt lag vann. Trevligt.
På söndagen var det dags för nästa firande. Då åkte vi och grannarna Ann-Marie & Eskil till fd grannen Birgitta för att fira henne. Hon fyllde 70 dagen efter. Sedan var påsken slut och det var dags att börja jobba igen.
Hela påsken sken solen men jag var nästa inte ute någonting. 
I tisdags efter jobbet tog vi det lugnt och tittade på TV hela kvällen. I går onsdag tog vi en timmes promenad efter jobbet och sedan åt vi middag och tittade på Mästerkocken.
 
Påsktårtan jag gjorde och tog med till Huskvarna
 
Fin utsikt från I & K:s balkong över Vättern som är delvis frusen. 
Utanför det nya kulturhuset Spira i Jönköping.
 
På väg hem på söndagen.
 
  
När vi kom från Huskvarna fikade vi i uterummet.Första gången för året. Definitivt inte sista :)