Söndag 18 november 2012

Idag efter frukost gjorde vi oss i ordning. Stefan åkte till Kistamässan där det var Cykelmässa. Mamma och jag åkte till Willys där vi köpte massor av pappersmäsdukar till pappa. Han gör av med massvis att näsdukar. Man skulle kunna tro att han käkar dem. Vi köpte också en adventsljusstake till honom. Sen åkte vi hem till mamma. Jag hjälpte henne med några saker hon inte klarade av själv. Efter det körde jag mamma till pappa. Jag valde att inte gå med in. Jag vet att han allra helst vill ha mamma för sig själv. Dessutom hade jag en massa stryktvätt att ta hand om hemma. Så jag åkte hem igen. Efter någon timma kom även Stefan hem. Jag strök och Stefan tog hand om löv i trädgården.
Häromdagen fick vi ett kort i brevlådan. -Gör som dina grannar, flytta till det nya höghuset vid station (ungefär så stod det). Välkommen på visning söndag mellan 15 och 16. Vi undrade vilka grannar som ska flytta dit :) Vi har inga som helst planer på att flytta men tyckte det skulle vara kul att se en lägenhet i det hus vi passerat i stort sett varje dag under det senaste året som bygget pågått. Så vi åkte dit. Vilka är de första vi ser när vi kliver in om inte Eskil och Anne-Mari. Sedan ser jag att även våra närmsta grannar till höger om oss är där. Det dök även upp två par från området nedanför oss. Våra gamla grannar mitt över var också där och Eskils bror och svägerska. Lägenheten var fin men en ganska liten 3:a. För ca 1,8 miljoner. Vi blir kvar i vårt hus till den dagen vi inte orkar med det längre. Kan inte tänka mig att lämna vårt hus och vårt härliga uterum.
Efter titten åkte vi hem och jag fortsatte stryka innan det var dags för middag. Idag blev det kyckling med soltorkade tomater, bladspenat, crem fraice/grädde och pasta.
I kväll har vi tittat på Allt för Sverige och Hellenius hörna. Nu är det snart dags för sängen. I morgon är det arbetsdag igen.

Köket i lägenheten. Större bord än så här får man inte plats med.

Kyckling med spenat och soltorkade tomater.

2 pers

2 kycklingfiléer

4-5 soltorkade tomater i olja

Bladspenat, fryst eller färsk

1 dl creme fraiche 

1½ dl grädde

1 dl vatten

1 tsk tomatpure

Salt, peppar

Skär filéerna i mindre bitar. Salta och peppra.

Bryn i stekpanna. Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i stekpannan. Tillsätt spenaten. Så mycket som man själv tycker man vill ha. Häll på creme fraiche och grädde. Tillsätt tomatpurén och späd med vatten tills såsen får lagom konsistens.

Servera med pasta.


Kommentarer
Postat av: eva, storasyster

Ser jättesmarrigt ut. Kan du dela med dig av receptet månne? Annars får ni bjuda hem oss på middag:)

2012-11-19 @ 07:43:23
Postat av: Marianne

Ja, visst kan du få receptet. Men vi vill ju se er på middag snart också. Det gäller bara att hitta en dag när vi kan få till det. Kram

2012-11-19 @ 09:15:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback