Båthuset, Bromma Blocks och BMX

I fredags var det dags att utnyttja de presentkort på Båthuset som jag fick av mina arbetskamrater då jag fyllde år.
Vi försökte redan förra fredagen men då var det fullbokat. Då gick vi till Farbror Blå som ligger på Stora Torget vid rådhuset. Där åt jag Torskrygg med räkor, pepparrot, brynt smör, citron & krossad dillsmörad färskpotatis. Jätte gott! Stefan tog Kalventrecote med friterade potatisstavar och svampsås.
 På Båthuset åt jag räk- och kräftfylldrödtunga med gräslökssås, primörer och färskpotatis. Stefan åt lammkotlett med sydfransk grönsaksragu och getostfylld vårrulle. Till dessert tog vi chokladmousse med färska bär. Allt var mycket gott, men var jag tvungen att välja så blir det maten på Farbror Blå. Där åt vi dock ingen dessert.
Nu har jag kvar presentkort för en middag till. Men det får bli lite senare i vinter.
Båthuset är litet och har bara 40 sittplatser inomhus. Det blev rätt stimmigt när restaurangen började bli fullsatt och det blir jobbigt för Stefan pga hans hörapparat. Vi betalade och gick. Det var en varm och härlig kväll och vi gick en bit längs strandvägen och tittade på utsikten.
Väl hemma igen tittade vi på TV resten av kvällen. 
 
 
 
 
Min mat på Båthuset
 
 
 
Gott men oerhört mäktigt.
 
 
I går tog vi en tur till Barkarby där vi bokade tid hos optikern. Efter det åkte vi vidare till Bromma Blocks. Jag har inte varit där sedan det byggdes ut och blev så stort. Vi strosade runt och kollade i butikerna, fikade och shoppade lite. Jag köpte en petroliumblå top och en vinröd ponscho. Stefan köpte ett par byxor och två par strumpor. Vi strosade runt i ett par timmar innan vi begav oss hemåt igen. Vi stannade till på Coop och kompletteringshandlade lite till middagen. Det blev gryta kycklingfilé med soltorkade tomater och babyspenat. Till det åt vi bandspagetti.
När vi ätit färdigt sa Stefan att det var godare än maten på Båthuset! Inte illa!
Kvällen tillbringade vi framför TV:n.
 
I dag har vi varit i Älvsjö och tittat på Melker som körde sin andra BMX-tävling. Den första var igår i Östhammar.
Så många gånger som vi varit där vid Älvsjöbanan under våra 10 år som BMX föräldrar och ledare och ändå körde vi helt fel. Hahaha.
Vi hann i alla fall fram i god tid för att se Melkers första start. Han är lite försiktig, vilket jag tycker är bra så här i början. Han vann till slut B-finalen. Kul. Senare fick vi veta att Mathilda och hennes kompisar i Skånela också vann sin B-final. Grattis till båda våra duktiga barnbarn.
Det var kul att vara tillbaka i Älvsjö. Mycket var sig likt men mycket var också förändrat. Många roliga minnen har vi från vår tid i BMX cirkusen.
 
 
 
 
 
När vi var där fick jag samtal från Nicklas som undrade om vi hade lust att komma på fika. Max längtade efter att få leka med farmor och farfar. Vi stannade och tittade på alla Melker heat och finaler innan vi åkte mot Märsta och Odensala.
Det blev en dryg timmas lek med Max, lite gos med Mio och fika. Nicklas hann vi inte prata så mycket med eftersom han hade fullt upp med att montera en parabol med en kompis.
 
Söta fina Max :)
Mio sov så fint i sin fina Mamaroo som vi köpte åt honom.
 
 
 
Vi åkte hem och gjorde en pizza till middag och resten av kvällen blir det TV och annat pyssel.
I morgon är det arbetsdag igen. 
Den här helgen har jag inte träffat mamma någonting och mitt samvete gnager. Fast jag vet att jag inte behöver känna så. Men det är tungt att veta att hon är ensam. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback