Satimbocca alla Romana

I fredags lagade jag mat efter ett recept som jag haft sittande i min pärm länge men aldrig testat tidigare.
Saltimbocca alla Romana.
I mitt recept stod det att det skulle vara vitt vin i skyn.
Perfekt då vi hade en flaska Sauvignon Blanc från Nya Zealand hemma.
Man skulle steka köttet och sedan bara vispa ur pannan med vinet och smaka av med lite salt och peppar. Det blev skitäckligt! Fy vad illa det smakade. Hur skulle jag göra nu? Att bara äta köttet och potatisen utan sås eller sky blir lite torrt.
Med vispgrädde, tomatpure och kalvfond fick jag till en sås som var himmelskt god. Det slutade med att vi satt och skrapade tallrikarna med bröd för att få upp så mycket sås som möjligt.
Nu har jag goglat och sett att det ska vara Marsalavin. Jag kan inget om det men det verkar som om det är ett dessertvin och därmed mycket sötare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback