Spagetti med köttfärssås

 

Dagens middag blev Spagetti med köttfärssås. Alltid lika gott. Man äter oftast alldeles för mycket men idag blev det bara en portion för min del.

Köttfärssås ala Marianne:

400 g köttfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
1-2 msk tomatpure
0,5-1 msk ketchup eller lite socker
1 tsk salt
1 tsk berberi (eller mer om man vill ha en mer kryddstark sås)
Olja att steka i.

Hacka löken och bryn i oljan.
Smula ner köttfärsen och låt den fräsa med tills den fått färg.
Riv ner vitlöken. Tillsätt salt och berberi.
Häll i de krossade tomaterna och tomatpuren. Låt såsen puttra under lock gärna någon timma. Rör om då och då.
Smaka av med berberi och lite ketchup eller en nypa socker.
Servera till spagett och rikligt med riven parmesan.
Berberin köper vi vanligtvis i Hötorgshallen men nu har vi en påse som Stefan köpte i Etiopien när han var där. Den har mycket mer smak och styrka.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback