Middag i dag....

Ugnsbakad lax med dill och purjolök. Potatis och romsås samt sallad.
Till det ett glas folköl.
Gott!
Det blir en enorm skillnad på att köpa färsk lax istället för dom torra små bitarna som man kan köpa styckförpackade. Så mycket godare. Potatisen hette Delikatess RATTE! Vad är det för ett namn på potatis? Men god var den.
Lax i ugn

1 kg färsk lax i bit
4 msk hackad dill
4 msk finskuren purjolök
50 g smör
Salt

Salta laxen och lägg den med skinnsidan ner i en ungsfast form
Smält smöret och lägg ner dill och purjolök
Låt det puttra någon minut.
Häll blandningen över laxen.
Tillaga i 225 grader ca 15-20 min.

Romsås

1 dl creme fraiche
½ msk majonnäs
½ burk röd rom
1-2 msk fint hackad röd lök


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback