Cypern vecka två..

Veckan började med att vi hyrt en bil.
Det var en Hyundai Santa Fe. En bil vi fick plats i alla 6.Vi Lastade in oss i bilen på förmiddagen och åkte i väg mot Cape Greco.  Det var otroligt hett och jag hade glömt min solghatt. Vi klättrade upp på toppen och tittade på utsikten. När vi kom ner stod det perfekt nog en glassbil som även sålde vatten. Min flaska jag hade med tog slut nästan direkt. Dom andra köpte glass och jag köpte vatten.
På monumentet står det:
rån Cypern till världen.
Från jorden till evigheten
Meddelande av fred, vänskap, frihet
En hyllning till Gud och människan


Lite svalka i hettan.


Micke söker efter en cache högst upp på toppen. Men han fick ge sig.


Mer svalka.....


Efter det åkte vi till Konnos Bay där vi badade och solade i några timmar. Dom hade en typ av solsängar i plast som man även kunde guppa i vattnet på.

Vi åt lunch där och badade vidare en stund innan vi åkte till en stor matbutik i Paralimni. Vi handlade lite och åkte sedan hem till hotellet igen. Där blev det mera bad fast i poolen.


Konnos Bay. Det var låååångt att gå dit ner. Men det var det värt.


Utsikt från serveringen där vi åt lunch


Dagen efter ville inte Mathilda åka bil så hon och Micke stannade kvar på hotellet medan vi andra åkte iväg mot Deryneia på gränsen mot Turkiska sidan. Där finns ett litet skruttigt Zoo med fåglar, apor, strutsar, åsnor mm.
Där finns också ett torn där man i en kikare kan se bort mot den stängda staden Famagusta. Det känns rätt overkligt att det finns en stad sm står helt övergiven. Hus som höll på att byggas står halvfärdiga och man kunde se övergivna byggkranar, andra hus är bara övergivna och står kvar som dom gjorde 1974 då Turkiet invaderade norra delen av Cypern.
När man står i utsiktstornet så ser man en bred remsa av ingenmansland fram mot Famagusta. Till vänster ser man militärens vakttorn som det är absolut förbjudet att fotografera.


Långt därborta ligger Famagusta


En pratande fågel
Mandariner


Fikon


Och granatäpple

Därefter åkte vi till Ocean World och tittade på fiskar, sköldpaddor, krokodiler och pingviner. Det var tämligen folktomt där. Förutom oss var det kanske 5-6 andra besökare.


Pussmun


SurläppNär vi kände oss färdiga där åkte vi till stranden i Makronissos. Där vi badade, solade och åt lunch. Melker och jag byggde en gubbe som liknade pappa i sanden.


SandgubbeEfter några timmar återvände vi till hotellet igen. Det blev ett dopp i poolen där Mathilda och Micke också höll till.

Kvällen tillbringades förmodligen på Lime bar.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback