Iskallt och pizzadeg....

Ja, kallt är det verkligen idag. Inte så många grader enligt termometern som visar "bara" drygt -13 grader men tillsammans med blåsten känns det som -20 -25 grader.

I går var Nicklas, Sandra och Max här och åt hemmagjord pizza. Jag tänkte prova ett nytt recept på degen där vattnet skulle vara iskallt. Sedan skulle det jäsa i 1-1½ timme. Jag slängde ihop alla ingredienser och knådade ihop degen. Sedan läste jag vidare i receptet. Det visade sig att degen sedan skulle stå minst 5 timmar i kylskåp. Stefan fick dra iväg och köpa ny jäst och sedan fick jag använda mitt vanliga recept. Den blev jättegod. Jag hade skinka, salami, champinjoner, körsbärstomater, blandad ost (mozzarella, pizzaost(?) och lite feta.
Nu har jag en massa deg över som står i kylskåpet.
Jag gjorde två små pizzor som jag åkte och lämnade till Mamma. Nu måste jag ta hand om resten av degen.

I dag har vi inte gjort så mycket. Vi var och handlade åt oss själva och åt Mamma. Åkte hem till Mamma och levererade pizzor och det vi handlat. Där fikade vi och åt semla. När Stefan skulle kolla ett vägguttag gick en propp. Lyset i hall, klädkammare och sovrum försvann. Stefan bytte proppen men felet kvarstod. Då upptäckte jag att när man slog på spisen tändes lyset igen. Tada! Ingen mat blir det men lyser funkar....
Det fick bli ett samtal till eljouren som faktiskt var snabbt på plats och fixde den fas som pajat. Det gick på två röda. Skönt.
Medan Stefan höll på med propparna skurade jag badrummet åt Mamma.
Nu ska jag ta mig an resten av pizzadegen och frysa in dom färdiga pizzorna.

Utanför fönstret faller snön! Vi har så mycket snö att det verkligen räcker nu!
Enligt meteorologen Per Åberg som var med i radio Stockholm var det så här även 2006. Snön låg från mitten av december till långt in i mars! Var det verkligen så? Jag kan inte minnas det. Men han är ju experten och har statistiken.
Fåglarna har svårt att hitta mat så vi har matat dom hela vintern. Vi hoppas få tillbaka det i vacker koltrastsång under vårkvällarna.

By the way! Jag kommer nog inte att göra naglar igen. I alla fall inte av den typ jag gjort nu. Fy farao vad fullt det blivit på drygt två veckor.

Koltrast i vår häck. Det ser så kul ut med snön som liksom bildat små bollar i häcken och buskarna.

Äpple, jordnötter och solrosfrön bjuds idag vid fågelbordet.

Som vanligt har vi glömt att ta in regnmätaren. Det får bli en ny i vår igen.

Vår utemöbel "Duochjag" hann vi inte hellerta in innan snön kom. Men vi hann välta den.

Snö, snö, snö! Det räcker nu tycker jag.

Hur snyggt är det här? Inte alls. Min egen vita rand syns under den ditsatta och nagelutväxten bildar en "grop" vid nagelbandet.

Lille sötisen Max flörtar lite med farmor.

 

 



Kommentarer
Postat av: Sandra

Håller med... det räcker med snö NU!



Mysigt med Max & co-besök!



Puss på er!




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback