Vilken helg...

...städa, städa varje fredag och så varje jul...det tycker jag e kul...
Nä det tycker inte jag, men jag tycker om att ha städat. Alltså måste jag städa.

I torsdags bakade jag som jag skrev i ett tidigare inlägg.

I fredags åkte vi en sväng till Ulriksdal där vi köpte lite plantor, tog en smarrig fika och tittade på alla underbara växter som finns där. Något som är bra där är att dom har plockat ihop stora fina krukor med exempel på vilka blommor man kan samplantera. Det är säkert andra handelsträdgårdar som gör det också men här är dom så himla fina. Och kvaliten på växterna är mycket, mycket bättre än på t.ex. Plantaget.
Tyvärr var vädret inget vidare så det var inte så kul att gå runt i omgivningarna i Ulriksdal så vi handlade bara efter fikat och åkte sedan hemåt. Vi stannade till på Rosersbergs Golv där vi beställt vår spegelhylla för att kolla om den kommit. Det hade den. Skulle vi ha köpte en likanande på Bauhaus så var leveranstiden 5-6 veckor. Här tog den 1 vecka och var dessutom billigare. Nu är snart lilltoan klar. Vi väntar bara på elektrikern som ska koppla in golvvärmen och lamporna i spegelhyllan.
 
Så här fint kan man samplantera.


En bild till från Ulriksdal.


Vi åkte vidare till Coop och handlade lite innan vi åkte hem och tog lite lunch. Sedan blev det en sväng till systemet där vi köpte vin till på fredag.
Kvällen blev lugn framför TV:n. Vi var helt slut och undrade om man fick gå och lägga sig kl. 9 en fredagkväll.... Vi härdade ut till efter Berg flyttar in. Då var klockan 10 och vi hoppade i säng. Jag tror att jag somnade direkt. Natten blev stökig då jag vaknade av att Stefan snarkade, gnydde och suckade. Han har blivit rejält förkyld igen. Cyklandet i torsdags var inte så bra.

I går stack Stefan iväg en sväng på förmiddagen, han skulle köpa present till någon som han känner och som fyller år snart. Jag stack ner till Centrum och köpte gardiner som jag tittat på två gånger tidigare men varit lite tveksam till. Nu slog jag till och köpte dom. Tittade också på två soffkuddar i samma tyg, men som vanligt var jag för snål. Nu kommer jag att gräma mig och sedan när jag bestämt mig för att åka och köpa dom så finns dom inte längre kvar. När jag kom hem hade lillasyster Inger ringt. Jag ringde henne och vi tjattrade säker 45 min. Kul att prata med henne, jag saknar henne här uppe. Natten innan drömde jag att hon flyttat hit igen. Men det gör hon nog aldrig, tyvärr.
På eftermiddagen tog jag tag i rabatterna på baksidan. Dom såg för bedrövliga ut. Tyvärr är det ju inte mycket att göra med dom utblommade tulpanerna, dom får stå kvar utan blommor. Det ser inte så snyggt ut men det kan inte hjälpas. Bort med alla  blad efter scillan  så såg det lite bättre ut.
På eftermiddagen kom Sandra och Snack-Melker och hälsade på oss en liten stund. Vi fikade en snabbis innan dom gick hemåt igen.
Stefan slipade, grundmålade och målade bänken som vi brukar ha vid dammen.
Kvällen blev återigen framför TV:n. Babben först och sedan Henrik Schyffert "The 90's - ett försvarstal". Riktigt bra var det. Roligt, allvarligt och igenkännande.
Stöp i säng. Stefan fick sova på soffan i TV-rummet så att jag skulle få sova. Det gick väl sådär. Jag har vaknat flera gånger i alla fall.

I morse hade vi ställt mobillarmet på 07,00 för att hinna med så mycket som möjligt. Jätteskönt var det att komma upp så tidigt. Jag fixade frukosten och vi åt innan 8. Sedan har dagen gått i ett. Ganska tidigt åkte vi upp och handlade allt som vi kunde inför fredagen. Det sista får jag handla i veckan. Hem och käkade lunch. Sedan klippte jag gräset medan Stefan skrapade på uterummets tak. Jag städade köket medan Stefan skrapade tak, jag lagade middag medan Stefan skrapade......
Nu har jag bakat en tårtbotten till och ska baka en banankaka för att ta reda på bananer som börjar bli dåliga.
Stefan har spolat av utemöbler och terrass från allt frömjöl och smuts.
Jag är trött.....
Får väl vila på jobbet i morgon.....
Skulle inte tro det. Jag ska ja vara ledig veckan efter och då måste allt funka fast jag inte är där. Ingen gör mitt jobb när jag är ledig.
I morgon kväll bär det av till Carina för klippning. Stefan sticker till Holland.
Tisdag kväll till Birgitta för sk. syjunta (den där vi aldrig syr något)
Onsdag ska jag, barn och barnbarn gå ut och äta middag ihop. Måste komma ihåg att boka bord.
Torsdag kommer I & K från Huskvarna.
Fredag är det Stefans dag!
Sen...
Får jag vila och tänker inte stressa eller hitta på en massa.

Kommentarer
Postat av: Sandra

Jisses vad ni har hunnit med...



Ni får njuta av lite semme sen då :)



Pöss!

Postat av: Mimmi



Blommor är underbart...roligt att få inspiration av färdiga krukor!....Idag skall jag iväg och handla blommor det är verkligen en njutning!!

2009-05-26 @ 08:27:11
Postat av: Monica

Du såg möjligtvis inte 2 tjocka katter i Ulriksdal? En tigrig & en ljusgrå? Visat sig att våra 2 "bebisar" har hamnat där. :)

Vi ska åka & hälsa på dom nu snart tänkte vi!

2009-05-28 @ 19:41:21
URL: http://mrsevans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback