En vecka

...av vår semester har nu gått. I morgon är det jobb igen. Men bara två veckor. Sedan blir det 3 hela veckors semester. En vecka är egentligen alldeles för lite. Man hinner liksom inte ställa om och njuta innan det är dags att börja jobba igen.
Vi fick i alla fall några dagar med fint väder trots att veckan startade med en dag fylld av skyfall. Välbehövligt för trädgården men mindre roligt för oss. Den dagen blev det IKEA mm. I tisdags hade vi strålande vackert och varmt väder. På eftermiddagen åkte vi till syster i Saltis. Det var busstrejk och en jäkla trafik. Det tog oss 1½ tim att ta oss dit, mot normalt 45-50 min. Gubbsen åkte till Gubbängen och kollade på speedway medan vi åt god middag, promenerade och pratade. Gubbarna kom tillbaka 22,30 och vi återvände hem.



Kvällslugn vik hos syster.
Onsdagen gick åt till städning. Mycket välbehövligt.
Torsdag morgon packade vi bilen och drog till Östergötland. På vägen stannade vi till i Järna och Saltåkvarn för en fika. Dom har otroligt smarriga bullar. Kardemumma eller kanelbullar som nu var alldeles nybakade. Vi avnjöt kaffe med kardemummabullar på deras uteservering. Solen strålade från en klarblå himmel och det var jättevarmt. Innan vi åkte vidare köpte vi limpor, lite nötter och dinkelgröt i butiken.
Jag fick en en ny trafikskylt till min "samling" som nu alltså består av två stycken.


Väl framme hos I & K blev det lunch. På eftermiddagen fixade Stefan taket till uterummet som läckt in vatten.
Fredag åkte vi till Åtvidaberg. Efter en glass på torget skulle vi kika lite i affärerna. Nu är då Åtvid en liten ort och alla butiker vi ville titta i hade lunchstängt! Jätteroligt. Vi åkte till Åtvidabergs golfklubb och käkade piccata i restaurangen. Gott.
På kvällen kom Stefans kusin J och hälsade på.
Lördag var det hemfärd igen. Vi skulle stanna till hos svärmor i Linköping och fika. Men först skulle vi byta de täcken vi köpte fel i måndags. Svärmor bor precis vid IKEA så det passade bra. Vi hittade dessutom en lampaffär med ett otroligt sortiment. Vi har letat efter en plafond till vår hall. Precis innanför ytterdörren har vi haft en hängade taklampa som alla med lite längd slagit huvudet i. Nu hittade vi en i lite gammaldags modell som vi gillade. Hos svärmor bjöds vi på kaffe och macka. Efter ca 1 tim åkte vi hemåt. Vi var hemma strax efter 5. Hann med en snabb vila innan vi gick över till grannen för middag. Fd. grannarna E & H var också där. Det blev en jättetrevlig kväll. När klockan var två tyckte vi att det var dags att gå hem. Vi gick ut i köket för att ta oss mot ytterdörren. Då hade A-M dukat upp ost och kex. Det var bara att sätta sig ner för att äta och prata vidare. Vi hade så himla trevligt så vi blev kvar till strax före halv fyra!!! Det hade börjat ljusna ute redan.

Så här såg himlen ut när jag gick och lade mig i morse. Det ser mörkare ut på bilden än det var.

Jag vaknade 11,20! Så länge har jag inte sovit på åratal. Allt det vi hade tänkt hinna göra får vänta.
Vår semestervecka avslutades med att vi åt middag tillsammans med familjen Åström. Vi fick god grillad kyckling. Vi skålade för att vår semester slutade och deras börjar...haha.



När vi varit och handlat i eftermiddags så möttes vi av detta när vi kom hem.
Sötisarna Sandra och Melker hade gått förbi hos oss.
Det är lycka att mötas av sånt när man kommer hem.

I morrn är det som sagt arbetsdag igen och nu är det dags att säga natti, natti.

I morgon tänker jag extra mycket på syster E. Jag håller alla mina tummar och tår för ett positivt svar.  

Kommentarer
Postat av: Sandra

Som alltid - kul att få läsa om vad ni haft för er när ni varit i väg... även om jag också får liverapporter :)



kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback