Årets första julbord....

......har avverkats. I går efter jobbet åkte Stefan och jag till Sundbyholms slott. Vid 15-tiden var vi där. Vi skulle bo i konferensdelen. Eva och Thord hade redan checkat in. När vi checkade in fick vi en liten korg med två glas, två små flaskor Casabianca Prosecco, ett mousserande vin, och en liten förpackning med 4 chokladbitar. Kul. Efter att vi ställt in våra väskor på rummet gick vi till cafeterian där dom dukat upp en kaffebuffé. 
Efter fikat gick vi tillbaka till rummen och jag och Stefan tog en tupplur innan det var dags att göra sig redo för middagen.
Innan vi gick över till slottet kom E & T till vårt rum och Eva & jag smakade lite på Casabiancan och gubbsen tog en whiskey.
Strax efter 19 gick vi ner till slottet där julbordet serverades. Det var jättemycket folk och ganska stimmigt i matsalen. Som vanligt bestämde vi oss för att äta luuuungt och långsamt för att inte bli proppmätta redan efter sillen.
Vi beställde varsin julöl och snaps innan vi ställde oss i kö för att hämta mat. Åh, så mycket smarrigt det fanns. Vi började som brukligt med lite sill, lax och ägghalvor. Och faktiskt lyckades jag att äta långsamt. Efter sillen smakade jag på alla olika köttvarianter som bjöds. En jättegod skinka skivade i tunna, tunna skivor. Det var så gott med så tunna skivor. När vi väl ätit av det mesta så var det gs att gå ner i slottets källare där kaffe och gottebord serverades. Dom hade mer än 60 olika godis, bakelse och kakvarianter.
Jag smakade på lite marängsviss, en liten bit av en liten napoleonbakelse samt lite fruktsallad. Sedan var jag nöjd. Lagom mätt och glad. Strax efter 23 gick vi tillbaka till vårt "hotell". Vi satte oss i bibiloteket och gaggade en stund innan vi gick till våra rum. Jag var supertrött och somnade ganska snabbt. Dessvärre sov jag inte så bra. Sängen var lite för hård och under natten så störde våra moiltelefoner klockradion. Dessutom var det ganska varmt. Frukosten serverades i källaren på slottet. Supergod frukost med yoghurt, smarrigt hembakat bröd, frukter, kaffe och te. Vi satt länge, länge vid frukosten och pratade och drack kopp efter kopp med kaffe. Mysigt.
Vi hade tänkt att se oss om i omgivningarna men regnet satte stopp för det. Vi gick en kortare tur runt slottet bara innan vi gick tillbaka till rummen och packade ihop våra prylar och checkade ut.  Vi hade planera att åka vidare till Taxinge slott och deras julmarknad, men den är tydligen utomhus och det lockade inte oss. Vi skildes åt och E & T åkte hemåt medan vi åkte till Uppsala. Hela vägen öste regnet ner. Så trist. I uppsala tog vi oss till Leklust där vi köpte julklapp till Melker. På BR leksaker i St: Olofgallerian hittade vi julklapp till Mathilda och Max.  Vi åkte vidare till Coop Forum där vi tog en fika på Skuttunge bagarns kafé innan vi handlade middagsmat. Därefter blev det en sväng in på Kapp Ahl där jag köpte en vit blus att ha i morgon när vi ska sjunga med kören på Stockholms Central.
Nu är jag redo för kören! Men texterna kan jag INTE utantill och det stör mig. Men det får bli som det blir.

 
Fint mottagande i receptionen. Lite tystlåtna dock(or)

Praktfull gran i receptionen


Korgen vi fick vid incheckningen.


Vårt rum med utsikt över hamnen och Mälaren.
 
Fler bilder från det mysiga rummet

Såna här enorma kristallkronor hängde i varje avsatts av trappan ner till våra rum. Här speglar den sig i fönstret bakom.


Det otroliga gottebordet. Och jag som inte äter godis. Men det gör mig ingenting. Har inte lust att börja igen i alla fall.

 
 

Så mycket godsaker på en gång.


Alla fönster var smakfullt pyntade. Sundbyholm är ett jättemysigt litet slott. Jag skulle kunna tänka mig att komma tillbaka en sommarhelg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback