Smarrigt..

När jag fyllde år sist (i maj 2007) fick jag en råsaftcentrifug av Stefan. Den har väl inte använts så där jättemycket under året som gått. Men så för någon månad sedan hittade jag ett recept på broccolijuice i tidningen I Form. Det lät så märkligt men ändå gott så jag måste prova. Jag tycker ju om broccoli som kokt grönsak, men som juice...
Jag köpte in alla ingredienser och provade. Det var jättegott! Så mycket broccoli smakar det väl inte direkt. Nu har vi faktiskt varit rätt flitiga med att använda råsaftcentrifugen. Vi har varierat mellan broccolijuicen och morot/apelsinjuice. Ända nackdelen är väl att det är mycket att diska efteråt, men det är det värt.
 
Broccolijuicen

1 bunt färsk broccoli
2 gröna äpplen
2 kiwifrukter
4 skivor ingefära (färsk)
½ tsk linfröolja
1-2 limefrukter
Skölj och dela broccoli och äpplen. Skala kiwifrukterna. Skala ingefäran och skär i ganska tunna skivor.
Kör allt igenom råsaftcentrifugen. Smaka av med lime och tillsätt linfröoljan. Enligt receptet skall juicen serveras i kylda glas som legat i frysen 10 min. Det har inte jag gjort, den har varit läskande och god ändå.

Morot/apelsinjuice

2 morötter
2 apelsiner
½ tsk linfröolja
Skala morötterna (om det behövs) och apelsinerna. Kör i råsaftcentrifugen.
Tillsätt oljan.
Det är också gott att pressa ner ett ½ äpple. Jag har även pressat ner lite vindruvor.

Det är en otrolig skillnad på hemmapressad juice och den man kan köpa i butiken. Dessutom vet man ju exakt vad den innehåller.

Jag har köpt två böcker med massor av recept på juice och hälsodrycker så nu är det bara att prova hej vilt.  
 
Juicebok2      Juicebok
Bilderna lånade från Adlibris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback